home design

Τι απέγινε το σκάφος που κάηκε στο Τολό

Τι λέει το λιμεναρχείο για το συμβάν

Βυθίστηκε το σκάφος που πήρε φωτιά στο Τολό Αργολίδας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 24 Ιουλίου προκαλώντας τον τραυματισμό δύο επιβαινόντων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου με εγκαύματα στα πόδια.

Το ταχύπλοο σκάφος 6.5 μέτρων κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που πιθανότατα να ξεκίνησε από καλώδια μπαταρίας. Είχε προηγηθεί έκρηξη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το φλεγόμενο σκάφος ρυμουλκήθηκε προς τη νησίδα Κορωνήσι όπου και βυθίστηκε.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες σκάφη επαγγελματικά και αναψυχής, γεγονός που προκαλεί κάποια ερωτηματικά αναφορικά το κατά πόσο τηρείται το αγκυροβόλιο των σκαφών, όπως έχει ορίσει το λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Τι λέει το λιμεναρχείο για το συμβάν

Ανακοίνωση για το ατύχημα με την έκρηξη και τις δυο γυναίκες τραυματίες το απόγευμα του Σαββάτου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου αναφέρει:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ταχύπλοο σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τολού και νησίδας «ΡΟΜΒΗ».

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ιδιωτικό σκάφος «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ» Τ. Ναυπλίου 28, το επιβατηγό αλιευτικό σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ», με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και το επιβατηγό αλιευτικό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

Στο εν λόγω ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι αρχικά εγκατέλειψαν το σκάφος και στη συνέχεια περισυνελέγησαν από το «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ» και μεταφέρθηκαν στη στεριά.

Δύο εκ των ανωτέρω επιβαινόντων διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» προς τη νησίδα «ΚΟΡΩΝΗΣΙ», ενώ στη συνέχεια κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version