home design 800x400

Συγκλονιστικές εικόνες από την επικίνδυνη φωτιά στα Κρέστενα – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

Δόθηκε εντολή για την εκκένωση ολόκληρης της περιοχής (περίπου 15 χιλιόμετρα) από τη Μακρίσια και τα Κρέστενα μέχρι το Κάτω Σαμικό (Βίντεο)

Εξαιρετικά επικίνδυνη φαίνεται πως είναι η πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κινούμενη προς τα Κρέστενα.

Η φωτιά καίει κοντά σε λιοστάσια και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να την προσεγγίσουν οχήματα της πυροσβεστικής. Γι’ αυτό επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Καίγονται σπίτια

Η πυρκαγιά έχει ήδη μπει και καίει τα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην κατασκήνωση της Φρίξας και στο χωριό Γρύλλος.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δυο τράκτορες και το Erickson που απογειώθηκε από την Ανδραβίδα.

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό των διαστάσεων που έχει πάρει η φωτιά.

Δόθηκε εντολή για την εκκένωση ολόκληρης της περιοχής

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστενών, Σάκης Μπαλιούκος, δόθηκε εντολή για την εκκένωση ολόκληρης της περιοχής από τη Μακρίσια και τα Κρέστενα μέχρι το Κάτω Σαμικό (περίπου 15 χιλιόμετρα).

Ο κ. Μπαλιούκος σημείωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλαμιές σε δασική έκταση και ξαφνικά εστίες φωτιάς εμφανίστηκαν σε πολλά σημεία. Η περιοχή είναι γεμάτη κατοικίες και ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει και η κατασκήνωση που εκκενώθηκε.

Σχόλια

Exit mobile version