home design

Καύσωνας: «Έσπασαν» τα θερμόμετρα στην Αργολίδα – Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε Δίδυμα, Αγίους Θεοδώρους και Άργος οι τρεις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Κυριακή - Δύσκολη μέρα και η Δευτέρα.

Στους 41.4°C έφθασε ο υδράργυρος το μεσημέρι της Κυριακής 24/07 στα Δίδυμα Αργολίδας και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Ακολούθησε το Άργος με 41.2 βαθμούς κελσίου. Τρεις περιοχές της Πελοποννήσου στις τρεις πρώτες θερμοκρασίες της ημέρας, οι δύο από αυτές στην Αργολίδα. Στο Ναύπλιο η θερμοκρασία έφθασε τους 40,1 βαθμούς κελσίου. Ο καύσωνας όμως δεν σταματά εδώ, καθώς θα έχει συνέχεια και αύριο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν:

  1. Δίδυμα Αργολίδας 41.4 °C
  2. Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 41.4°C
  3. Άργος 41.2°C
  4. Αγγελόκαστρο Αιτ/νίας 41.0°C
  5. Στυλίδα Φθιώτιδας 40.6°C
  6. Καλαμπάκα 40.6°C
  7. Λευκοχώρι Φθιώτιδας 40.4°C
  8. Ασπρόπυργος 40.4°C

Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα, σύμφωνα με το δικτύο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφηκαν στον πίνακα που ακολουθεί.

Δύσκολη μέρα και η Δευτέρα

Ο καύσωνας «διαρκείας» φέρνει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα, ενώ η σημερινή και η Δευτέρα 24/7 θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά και στους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη και τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την Ελλάδα θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, καθώς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version