Home design
home design

Εξόρμηση στη Μάνη: Ένας από τους γραφικότερους κόλπους της Ελλάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Το Λιμένι είναι ένα μικρό πέτρινο λιμανάκι που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Αρεόπολη και περίπου 27 χλμ. από το Γύθειο
Λιμένι 5 1024x768

Το κοσμοπολίτικο αυτή την εποχή Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ομορφότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αν επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου, θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη σου. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους που βρίσκουν στο κόλπο του ένα από τα γραφικότερα και ομορφότερα μέρη της Ελλάδος.

Το μικρό πέτρινο λιμανάκι βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο.

Το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη

Το Λιμένι, επίνειο της Aρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Λακωνικής Μάνης με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα.

Φτάνοντας κανείς στο Λιμένι θα θαυμάσει το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του που μαρτυρά την αίγλη της εποχής. Το παλάτι είχε σημαντικό ρόλο κατά τους επαναστατικούς και τους μετεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Μανιάτη στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Επιλογές για μπάνιο

Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λιμένι είναι βραχώδες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ενώ αν κάποιος θέλει να βρει μεγάλη παραλία μπορεί να πάει στη κοντινή μεγάλη αμμουδιά ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Εκτός από το Παλάτι του Πετρόμπεη και τα όμορφα τοπία ο επισκέπτης θα δει επίσης γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Ψαρομεζέδες σε ένα ειδυλλιακό τοπίο

Οι γραφικές αλλά πανάκριβες ταβερνούλες είναι ιδανικές για φρέσκο ψάρι και χαλάρωμα μπροστά στη θάλασσα που απλώνεται στα πόδια σας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Στο χωριό υπάρχουν και κάποια καφέ που ακολουθούν και αυτά τον αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα του οικισμού.

Το Λιμένι από ψηλά

Δείτε τον παραδοσιακό παραθαλάσσιο μικρό οικισμό της Μάνης από ψηλά στο παρακάτω drone video:

Βίντεο: geokok drone_4u

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis