home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Άργος: Σήκωσαν πανό και ζήτησαν λεφτά για την Υγεία (Βίντεο)

Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Άργους από συλλόγους γυναικών και καρκινοπαθείς.

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία και ιατρεία του Κέντρου Υγείας-ΤΟΜΥ Άργους, πραγματοποίησαν το πρωί οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου και ο σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη», διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Δημόσια Φροντίδα υγείας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι γυναίκες έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες Υγείας – Πρόνοιας, οι οποίες προκύπτουν από τον βιολογικό και κοινωνικό τους ρόλο της μητρότητας, αλλά και από την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Αναλαμβάνουν εκτός των άλλων την κύρια φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των αναπήρων που επιβαρύνει επιπλέον την υγεία τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των αναγκών πρέπει να καλύπτονται από την Πρωτοβάθμια Δημόσια Φροντίδα υγείας (ΠΦΥ).

Διαμαρτυρία υγεία Άργος (2)

Η πρόληψη με βασικές γυναικολογικές εξετάσεις είναι υποτυπώδης στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας Άργους δεν υπάρχει γυναικολογικό ιατρείο. Δεν υπάρχουν προγράμματα που να εξασφαλίζουν τον εμβολιασμό όλων των κοριτσιών δωρεάν για τον καρκίνο της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να εξαλειφθεί με τον εμβολιασμό. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προληπτικό έλεγχο για γυναικολογικούς καρκίνους (ΠΑΠ, μαστογραφίες), οστεοπόρωση κλπ. Αντί όμως να καλύπτει το κράτος αυτές τις ανάγκες μας με δωρεάν υπηρεσίες, μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Θα έπρεπε η πολιτεία να σκύψει και να υλοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματα των καρκινοπαθών.

Διαβάστε ακόμα
  • Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, η οποία αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.
  • Κέντρο Υγείας Άργους: Το 2013 στελεχωνόταν από περίπου 20 γιατρούς .Το 2022 έχει 8 γιατρούς και  δυο από αυτούς είναι προς  συνταξιοδότηση. Ορθοπεδικός , γυναικολόγος, οφθαλμίατρος  συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και μερικά χρόνια χωρίς  ποτέ να αντικατασταθούν. Οι προκηρύξεις θέσεων Ιατρικού προσωπικού,  εκκρεμούν ήδη τρία  χρόνια. Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού είναι ένα ακόμα από τα σημαντικά εμπόδια της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου. Υπάρχει έλλειψη και διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η  πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.
Διαμαρτυρία υγεία Άργος (3)

Απαιτούμε για το δήμο μας:

  • Την άμεση ενίσχυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ με:
    • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού- διοικητικού προσωπικού) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων.
    • Εξασφάλιση 24ωρης λειτουργίας, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.
    • Επάρκεια σε διαγνωστικά εργαστήρια που θα παρέχουν δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Διεκδικούμε:

  • ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ».
Διαμαρτυρία υγεία Άργος (4)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button