home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Αργολίδα: Έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε στο Κιβέρι αλλά είχε …φύλακα άγγελο

Πώς οι ναυαγοσώστες της παραλίας κατάφεραν και έσωσαν τον 64χρονο άνδρα από βέβαιο θάνατο.

Φύλακα άγγελο είχε ένας 64χρονος στο Κιβέρι Αργολίδας, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή καθώς κολυμπούσε στη θάλασσα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας ο αλλοδαπός λουόμενος σώθηκε από βέβαιο θάνατο.

Ο ναυαγοσώστης βάρδιας Ηλίας Τσιούλος της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου και Ταχύπλοη Σχολή Καπράνος ΕΕ, περιγράφει πως κατάφερε και γλίτωσε από βέβαιο πνιγμό τον 64χρονο άνδρα:

«Στις 10.45 π.μ, 17/7/2022 ο κύριος M.L. ετών 64, υπέστη καρδιακή ανακοπή καθώς κολυμπούσε στη θάλασσα και γρήγορα βλέποντας τον, επενέβη στο σημείο κολυμπώντας, όπου τον εντόπισα χωρίς τις αισθήσεις του και τον ρυμούλκησα προς την ακτή με την βοήθεια των άλλων δύο ναυαγοσωστών.

Εκεί διαπίστωσα πως δεν είχε ένδειξη ζωτικών σημείων, οπότε έγινε η διενέργεια ΚΑΡΠΑΣ από μέρος μου.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε από τον έναν ναυαγοσώστη το ΕΚΑΒ και η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ενώ ο άλλος προσκόμισε τον απινιδωτή, ο οποίος εν τέλει δεν χρησιμοποιήθηκε στην όλη προσπάθεια, καθώς επανέφερα τον ασθενή μόνο με τη χρήση ΚΑΡΠΑΣ.

Εν συνεχεία ο ασθενής τοποθετήθηκε σε θέση ανάνηψης, με καλή ένδειξη ζωτικών σημείων, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο όπου τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άργους. Έγινε αναφορά συμβάντος και καταγραφή του περιστατικού μετά το πέρας του από το Λιμεναρχείο».

Ναυαγοσώστης Κιβέρι
Ο ναυαγοσώστης Ηλίας Τσιούλος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button