Home design

Σπέτσες: Flying Cat προσέκρουσε στο λιμάνι και δημιουργήθηκε ρήγμα

Το πλοίο, στο οποίο απαγορεύτηκε ο απόπλους, επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Ύδρα – Πόρο – Πειραιά, με 57 επιβάτες.

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 16/7 σημειώθηκε πρόσκρουση του FLYING CAT 4, κατά τον κατάπλου του, στο λιμάνι Σπετσών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμής στο πρωραίο αριστερό στεγανό του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη επιθεωρητής ΤΚΕΠ του λιμένα, όπου διαπίστωσε την ανωτέρω ζημιά, καθώς και την ύπαρξη ρήγματος διαστάσεων μήκους 1,20μ. και πλάτους 0μ. – 0,20μ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Επί του πλοίου επέβαιναν 79 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Σπετσών, ενώ το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Ύδρα – Πόρου – Πειραιά, με 57 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”FLYING CAT 4” και στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος.

Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχόλια

Exit mobile version