home design 800x400
home design 1170Χ320

Η «Νεράιδα του Μεσσηνιακού» που ξέρει καλά να γοητεύει τους επισκέπτες

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και εξελίχθηκε γρήγορα σε δημοφιλή πόλο έλξης επισκεπτών απ΄ όλο τον κόσμο
Στούπα Μεσσηνία Μάνη (2)

Τη Στούπα την έχουν αποκαλέσει «Νεράιδα του Μεσσηνιακού» και όχι άδικα, αφού είναι ένα μικρό και ολοζώντανο τουριστικό θέρετρο με εντυπωσιακές ακτές, που γοητεύει τους επισκέπτες.

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και εξελίχθηκε γρήγορα σε δημοφιλή πόλο έλξης επισκεπτών απ΄ όλο τον κόσμο.

Πληθώρα επιλογών

Η φιλόξενη και μοναδική Στούπα από την στιγμή που αναπτύχθηκε ως τουριστικό θέρετρο διαθέτει πληθώρα ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων καλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια.

Στην παραλία υπάρχουν πολλές επιλογές από ταβέρνες και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό, καφετέριες και μπαρ με καλή μουσική, για να καλύψουν όλα τα γούστα.

Η παραλία της Καλογριάς και το ηλιοβασίλεμα

Η θάλασσα τόσο στην παραλία της Στούπας, όσο και στην γραφική παραλία της Καλογριάς είναι μοναδική. Η εκπληκτική αμμουδιά και τα πεντακάθαρα, διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά είναι ξεχωριστή απόλαυση. Η παραλία της Καλογριάς έγινε γνωστή σε όλη την υφήλιο, αφού εκεί ο Καζαντζάκης το 1917, γνώρισε τον Ζορμπά και εμπνεύστηκε το ομώνυμο έργο του.

Απολαυστικό είναι το ηλιοβασίλεμα στην Στούπα και δεν πρέπει να το χάσετε.

Την επιλέγουν επώνυμοι του διεθνούς τζετ σετ

Η Στούπα προσφέρεται τόσο για οικογενειακές διακοπές, όσο και για ζευγάρια. Πολλοί μάλιστα την προτιμούν για μακροχρόνια χαλάρωση, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που επέλεξαν αυτή την περιοχή για να χτίσουν τα εξοχικά τους.

Την περιοχή επιλέγουν για τις διακοπές τους συχνά επώνυμοι του διεθνούς τζετ σετ, που φτάνουν εδώ με σκάφη, ανακαλύπτοντας έναν καινούργιο προορισμό της Μεσογείου.

Βίντεο: Stoupa Greece

Η προέλευση του ονόματος

Το όνομά της το οφείλει – όπως λένε οι ντόπιοι – στα στουπιά (φυτικές ίνες λιναριού) που έβαζαν στη θάλασσα για να μαλακώσουν ώστε να μπορούν να τα επεξεργάζονται καλύτερα. Σύμφωνα με άλλους το όνομα Στούπα είναι Αρβανίτικο και σημαίνει παραλία ή γιαλός.

Παλιά ονομαζόταν Ποταμός παίρνοντας το όνομα από το ποτάμι που υπήρχε εκεί.

Η Στούπα ως ορμητήριο

Απέχει 35 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Κοντά στην Στούπα βρίσκεται το Λεύκτρο, το οποίο είναι γνωστό από την αρχαιότητα, αφού σε αυτό αναφέρεται ακόμα και ο Παυσανίας.

Με αφετηρία την Στούπα μπορείτε να επισκεφθείτε τα Σπήλαια Δυρού, τη Μονεμβασιά, το Μυστρά ή ακόμα και την Ολυμπία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis