home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκεί θα βρεις τους καλύτερους ψαρομεζέδες στην Αργολίδα με θέα τη θάλασσα και τα γιοτ

Το Βιβάρι είναι διάσημο για το ολονύκτιο αγκυροβόλημα από σκάφη, για τη γειτονική παραλία Κονδύλι, για τις ψαροταβέρνες και για τη λιμνοθάλασσα
Βιβάρι

Το Βιβάρι είναι ένα μικρό ψαροχώρι που απέχει μόλις 10 λεπτά από το φημισμένο Ναύπλιο και το Τολό. Είναι ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο μέρος με μοναδική γοητεία, στο οποίο θα βρεις κάποιους από τους καλύτερους ψαρομεζέδες στην Αργολίδα.

Ο κόλπος του Βιβαρίου είναι ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, που προστατεύεται από τους ανέμους και είναι διάσημο για το ολονύκτιο αγκυροβόλημα από γιoτ ή άλλα σκάφη.

Βίντεο: Sky Wings stories

Λαχταριστοί ψαρομεζέδες

Οικισμός ήσυχος με το γραφικό του λιμανάκι, τις όμορφες εκκλησιές και τις ψαροταβέρνες που θα γευτείτε φρεσκότατο ψάρι με θέα στην θάλασσα.

Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του στη μικρή παραλία του χωριού ή σε τρία λεπτά να επισκεφθεί τη μεγαλύτερη και ιδιαίτερα οργανωμένη κρυστάλλινη πεντακάθαρη παραλία του Αγίου Νικολάου στο Κονδύλι, η οποία μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Η λιμνοθάλασσα Βιβαρίου

Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Έχει έκταση 0,54 τετραγωνικά χλμ. και το βάθος της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis