home design 800x400
home design 1170Χ320

Η ομορφότερη πισίνα του κόσμου βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Βρίσκεται μόλις 850 μέτρα από τον διάσημο Ισθμό της Κορίνθου αλλά παραμένει εντελώς άγνωστη – Χρονολογείται 2.000 ετών και ήταν θερμαινόμενη
Πισίνα Ισθμός

Η ωραιότερη πισίνα της Ελλάδας δεν βρίσκεται ούτε στην Σαντορίνη, ούτε στην Μύκονο ούτε σε κάποιο άλλο μέρος της πατρίδας μας που ίσως νομίζετε, αλλά στην Πελοπόννησο.

Για την ακρίβεια η ομορφότερη πισίνα του κόσμου ίσως μιας και μιλάμε για ένα πραγματικό έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας βρίσκεται μόλις 850 μέτρα από τον διάσημο Ισθμό της Κορίνθου αλλά παραμένει σχεδόν εντελώς άγνωστη.

Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν αναφορά σε αυτή ούτε στο Google Maps, μέχρι που βέβαια την πρόσθεσε η ομάδα Up Stories, που ετοίμασε και το παρακάτω βίντεο.

Χρονολογείται περίπου 2.000 χρονών και μπορεί να σας ακούγεται ως απίστευτο αλλά ναι ήταν και θερμαινόμενη.

Δεν ήταν δα και κανένας τυχαίος ο άνθρωπος που την απολάμβανε, αλλά ο Βασιλιάς Νέρωνας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που επιχείρησε την διάνοιξη του Ισθμού της Κορίνθου.

Η ομορφιά του ψηφιδωτού πυθμένα της κυριολεκτικά κόβει την ανάσα με την απαράμιλλη ομορφιά της και σίγουρα αξίζει όλοι να την επισκεφθείτε και να θαυμάσετε αυτόν τον άγνωστο θησαυρό της πατρίδας μας από κοντά.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Τελικά που είναι; Δεν αναγράφεται τοποθεσία πουθενά. Έλεος…
    Τι μπούρδες παρουσίαση είναι αυτή; Τι προχειρότητα;

    1. Κλειώ Παπάζογλου

      Πρόκειται για το ρωμαϊκό λουτρό στον αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων. Οι Κεγχρεές ήταν το ανατολικό λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου, στον Σαρωνικό, με το άλλο λιμάνι να είναι το Λέχαιο στον Κορινθιακό. Αυτό έκανε λοιπόν τα Ίσθμια πόλη με μεγάλη σημασία στην αρχαιότητα, λόγω της θέσης της. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Ισθμίων εκτίθενται σημαντικά ευρήματα, καθώς και τα περίφημα υαλοθετηματα των Κεγχρεών. Πρόκειται για διακοσμητικούς υαλοπίνακες με διάφορα θέματα που θα κοσμούσαν ιερό στο λιμάνι των Κεγχρεών. Όμως ένας φοβερός σεισμος καταβύθισε το λιμάνι πριν καν προλάβουν να μπουν στη θέση τους και βρέθηκαν σε βυθισμένη πλέον αποθήκη του Ιερού. Ο αρχαιολογικός χώρος των Κεγχρεών πρόσφατα αποκατασταθηκε και αναδείχθηκε και σύντομα θα είναι προσβάσιμος στον κόσμο. Προτείνω μια μονοήμερη εκδρομή από Αθήνα για να επισκεφτείτε και τους δυο αρχαιολογικό χώρους και το μουσείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis