home design 800x400
home design 1170Χ320

Πόρτο Χέλι: Βουνό και θάλασσα, ένας ειδυλλιακός συνδυασμός που μαγεύει τους πάντες

Γι’ αυτό θεωρείται η Ριβιέρα της Ελλάδας
Πόρτο Χέλι (2)

Το Πόρτο Χέλι αποκαλείται εδώ και δεκαετίες η Ριβιέρα της Ελλάδας και υπάρχει πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Πολλοί μάλιστα. Ο χαρακτηρισμός άλλωστε δεν είναι τυχαίος. Συμφωνεί απόλυτα με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της περιοχής, με τις πανέμορφες παραλίες, με τον καλό κόσμο, με την απαράμιλλη φύση που περιβάλλει τα γραφικά χωριά και κωμοπόλεις.

Γιατί όμως το Πόρτο Χέλι έχει αυτόν τον τόσο φιλόδοξο χαρακτηρισμό; Τι το κάνει να θεωρείται η Ριβιέρα της Ελλάδας;

Εκπληκτικές παραλίες

Έχει εκπληκτικές παραλίες. Η κεντρική παραλία του Πόρτο Χελίου είναι από μόνη της πολύ όμορφη, αλλά τα καλύτερα θέλουν λίγο ψάξιμο.

Η Χηνίτσα, για παράδειγμα, μόλις λίγα λεπτά μακριά, είναι ίσως η καλύτερη παραλία της Αργολίδας, άψογα οργανωμένη, με τέλεια θέα.

Βίντεο: Up Drones

Ειδυλλιακός συνδυασμός που μαγεύει

Οι πλούσιοι και οι διάσημοι το επιλέγουν για τις διακοπές τους Στις πλαγιές των λόφων γύρω από το Πόρτο Χέλι βρίσκονται οι βίλες πολλών διάσημων Ελλήνων και όχι μόνο, αφού και από το εξωτερικό πολλοί επιλέγουν να έχουν εξοχικό στο Πόρτο Χέλι. Ο Άγιος Αιμιλιανός, λίγα χιλιόμετρα μακριά, είναι άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Δάση, βουνά, φύση Στο Πόρτο Χέλι δεν πρωταγωνιστούν μόνο οι παραλίες. Η Αργολίδα είναι γεμάτη δάση και ένα από αυτά περιστοιχίζει το Πόρτο Χέλι. Βουνό και θάλασσα, να ένας ειδυλλιακός συνδυασμός που μαγεύει τους πάντες.

Αφήστε το σκάφος σας στο Πόρτο Χέλι Στα ανοιχτά της κεντρικής παραλίας Πόρτο Χελίου θα δείτε σκάφη αραγμένα. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοσμοπολίτικης ταυτότητας της περιοχής και είναι άλλος ένας λόγος που της έχει δοθεί το όνομα Ριβιέρα της Ελλάδας.

Πόρτο Χέλι 2022
Φώτο: Δήμος Ερμιονίδας

Οι καλύτεροι «γείτονες»

Οι καλύτεροι γείτονες Ερμιόνη, Κοιλάδα, Άγιος Αιμιλιανός (που αναφέραμε και πριν), Ύδρα, Σπέτσες, είναι όλες τους περιοχές που πρέπει κανείς να επισκεφτεί κατά την παραμονή του στο Πόρτο Χέλι.

Κρατάνε όλες τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια αγάπη για τη ζωή. Ριβιέρα δεν γίνεσαι στην απομόνωση, πρέπει να έχεις και το κατάλληλο περιβάλλον.

Βίντεο: Up Drones

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis