home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η πρωτεύουσα της Μάνης με τις λαχταριστές λιχουδιές και τις φανταστικές παραλίες

Το Γύθειο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα.
Γύθειο (1)

Πανέμορφο, γραφικό σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την Σπάρτη, το Γύθειο δεσπόζει στη νότια Πελοπόννησο. Πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης, η μικρή αυτή πόλη με το λιμάνι της, αποτελεί θαλάσσιο κόμβο της Λακωνίας.

Παράλληλα φανταστικές παραλίες εκτείνονται γύρω από το όμορφο Γύθειο, κάνοντάς το ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό, όχι μόνο για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους χωρίς να πάνε σε κάποιο νησί, αλλά και για καλοφαγάδες που θα βρουν λαχταριστές λιχουδιές δίπλα στο κύμα για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Άλλωστε η Μάνη φημίζεται για τη νόστιμη κουζίνα της.

Γύθειο ψάρια
Φώτο: Pixabay

Χτισμένο στην πλαγιά του αρχαίου «Λαρυσίου όρους», που σήμερα ονομάζεται από τους ντόπιους «Ακούμαρος», με τα σπίτια και όλα τα κτίσματα να «κρέμονται» προς την θάλασσα, ενώ στο λιμάνι και γύρω από αυτό κινείται όλη η δραστηριότητα της πόλης.

Η πόλη έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα. Σύμφωνα με τον Παυσανία το Γύθειο ιδρύθηκε από τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή ως δείγμα συμφιλίωσής τους.

Γύθειο (2)

Απέναντι από την πόλη βρίσκεται το μικρό νησάκι Κρανάη, το οποίο ενώνεται με την ακτή και εύκολα μπορείτε να το επισκεφθείτε. Η μυθολογία θέλει να διανυκτερεύουν εδώ ο Πάρις με την Ωραία Ελένη πριν το ταξίδι για την Τροία. Λέγεται μάλιστα ότι ο Πάρις ξέχασε το κράνος του γι’ αυτό και δόθηκε στο νησάκι το όνομα Κρανάη.

Καφετέριες, ταβέρνες στον παραλιακό δρόμο και στις πλατείες προσφέρονται για όλα τα γούστα.

Γύθειο (3)

Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το Γύθειο, βρίσκεται η παραλία του Μαυροβουνίου. Η αμμουδερή παραλία απλώνεται σε μήκος πέντε περίπου χιλιομέτρων. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη. Θα βρείτε καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες.

Βίντεο: Web-Greece.gr

Σε απόσταση λιγότερη του ενός χιλιομέτρου από το Γύθειο βρίσκεται η παραλία Σελινίτσα και μετά η παραλία Γλυφάδας γνωστή για το σκουριασμένο πλοίο που έχει προσαράξει.

Γλυφάδα Γύθειο
Παραλία Γλυφάδας

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Η πρωτευουσα της Μανης δεν ειναι το Γυθειο , ειναι η Αρεοπολη ….Ουσιαστικα το Γυθειο δεν ειναι Μανη

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis