home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδιαFeatured

Η «Αλσατία» της Πελοποννήσου με το σημαντικό σπήλαιο, θα σε μεθύσει με το κρασί και τους μεζέδες της

Κάψια Αρκαδίας: Η «Πολυάμπελος χώρα» του Ομήρου, πατρίδα του μοσχοφίλερο.

Μπορεί ένα σπήλαιο να αποτελέσει αφορμή για εκδρομή; Αναλόγως τα γούστα. Αν λοιπόν συμφωνείτε για εξερεύνηση διαβάστε παρακάτω και ετοιμαστείτε για το σπήλαιο του Κάψια στο ομώνυμο χωριό της Μαντινείας, στην Αρκαδία, μόλις 8 χλμ. από την Τρίπολη και 15 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Στην Κάψια – στην περιοχή της Μαντινείας την «Πολυάμπελο χώρα» του Ομήρου, την πατρίδα του μοσχοφίλερο ή αλλιώς την «Αλσατία της Ελλάδας» – βρίσκεται το σημαντικό αυτό σπήλαιο για την χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι  ειδικοί το κατατάσσουν μεταξύ των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της Ελλάδας. Στο σπήλαιο κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν ανθρώπινα οστά που σύμφωνα με τους ερευνητές προέρχονται από άτομα που πνίγηκαν σε πλημμύρα κατά τους ιστορικούς χρόνους και πήλινα αντικείμενα.

kapsia spilaio

Τους επισκέπτες εντυπωσιάζει ο πλούσιος εσωτερικός φυσικός διάκοσμος από πολύχρωμους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Κόκκινοι, κίτρινοι σταλαγμίτες και σταλακτίτες και πρασινογάλανες αποχρώσεις στα τοιχώματα μαγεύουν τον επισκέπτη και κόβουν την ανάσα. Ο φωτισμός και η χάραξη των μονοπατιών, είναι εξαιρετικά και για την  ξενάγηση θα υπολογίσετε  είκοσι πέντε λεπτά.  Το επισκέψιμο τμήμα του σπηλαίου αποτελείται από δυο αίθουσες. Την «αίθουσα των θαυμασίων»  και την «αίθουσα των οστών».

Μια και θα βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε και μικρές οινοποιητικές μονάδες στην Κάψια, κάποιες απ’ αυτές και βιολογικές. Στην περιοχή άλλωστε γνωρίζουν την τέχνη του οίνου από την αρχαιότητα.  Το κρασί και οι τοπικοί μεζέδες στην ταβέρνα του χωριού συγκλονιστική εμπειρία για τον ουρανίσκο. Στην Κάψια λειτουργεί ξενώνας υψηλών προδιαγραφών.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την  Βυτίνα, το αρχαίο θέατρο της Μαντινείας, τμήματα του ναού του Διός, του Βουλευτηρίου και της Αγοράς.

Βίντεο: Ελληνικός Ήλιος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button