home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΜεσσηνίαΛακωνίαΟικονομίαΑχαΐαΗλείαFeatured

Road trip σε Ναύπλιο, Καλαμάτα ή Μάνη; Οι αναδυόμενοι προορισμοί και οι προτιμήσεις των Αθηναίων

Το φετινό καλοκαίρι, η ζήτηση για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πελοπόννησο, έχει αυξηθεί κατά 135% σε σχέση με πέρσι

Άνθηση παρουσιάζουν τα road trips στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας και αυτό το καλοκαίρι, παρά την αύξηση στην τιμή της βενζίνης που όσο και να το κάνουμε αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα γενικά για να πάει κάποιος διακοπές. Μετά όμως από την επιδημική κρίση με τα συνεχή lockdown, η ανάγκη του κόσμου να ξεσκάσει είναι μεγάλη, με τους πιο κοντινούς – προσιτούς προορισμούς της Πελοποννήσου να έχουν την τιμητική τους.

Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα, της Πρωτομαγιάς και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε δημοφιλείς και μη προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα που κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Ανάμεσα σε αυτούς η Αργολική πρωτεύουσα που παραδοσιακά αποτελεί την πρώτη πύλη εξόδου των Αθηναίων, οι οποίοι αρέσκονται σε ημερήσιες ή ολιγοήμερες αποδράσεις με ώρα ταξιδιού που να μην ξεπερνά τις 2 ώρες.

«Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών, με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων», δηλώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates.

Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μάνη στις top επιλογές

Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί, όπως αποτυπώνεται σε σχετική έρευνα του Δικτύου, διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Το Ναύπλιο παραμένει πρώτος προορισμός για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Προορισμός που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, όπως τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Φυσικά τώρα το καλοκαίρι δεν λείπουν οι κοντινές εξορμήσεις σε Τολό, Κιβέρι, Μύλους, Βιβάρι, Αρχαία Επίδαυρο, Κάντια, Δρέπανο και αλλού.

Παράλληλα, το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Άλλωστε η Καλαμάτα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως η Airbnb, που αγγίζουν τα 700.

Αναδυόμενοι προορισμοί στην Πελοπόννησο

Το φετινό καλοκαίρι, η ζήτηση για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με την AirDNA, έχει αυξηθεί κατά 135% σε σχέση με τη περσινή χρονιά.

Η αύξηση της ζήτησης, η επιδημία του κορωνοϊού, σε συνάρτηση και με την αύξηση του κόστους μετακίνησης, οδήγησε πολλούς πολίτες να αναζητήσουν εναλλακτικές παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιοχές που «αναδεικνύονται» και τείνουν να συμμετέχουν ενεργά στον νέο οδικό τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Αύξηση εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφεται στην Ηλεία. Ο νομός με τις χρυσαφένιες παραλίες όπως της Κυλλήνης, της Κουρούτας και της Ζαχάρω σημειώνει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων αυξήθηκαν 43,94% από το χρονικό διάστημα της Πρωτομαγιάς έως και σήμερα.

Η «ξεχασμένη» τουριστικά Αχαΐα δείχνει να κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρη και η Καλόγρια κερδίζουν τη προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τη φετινή σεζόν.

(Με πληροφορίες από iefimerida.gr).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button