Home design

Πελοπόννησος: Όχι στις διακρίσεις για τα ΑμεΑ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Αγησίλαος” που υλοποιείται στην Περιφέρεια

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πελοπόννησος: Όχι στις διακρίσεις για τα ΑμεΑ

Όχι στις διακρίσεις για τα ΑμεΑ ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος “Αγησίλαος”, που διοργάνωσε στην Τρίπολη η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και λήγει στο τέλος του 2023.

Περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων -ενημέρωση,εργαστήρια, τεχνικές συναντήσεις, συμβουλευτική, κατάρτιση, εκπαίδευση, συνέργειες, συνεργασίες με Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Κινήματα, Σωματεία, Συλλόγους και λοιπές δομές-, που σκοπό έχουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Φώτο: Pixabay/tododisca

“Το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι άλλοι χρηματοδοτικοί πόροι, αποτελούν μία καλή ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθούν στη χώρα, οι απαραίτητες υποδομές και δομές, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη, την πραγματική συμπερίληψη για τα ΑμεΑ. Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποκτήσει τα κινηματικά της χαρακτηριστικά και να γίνει φορέας που θα συμβάλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Τα ΑμεΑ θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν στον τόπο τους, όλα τα δικαιώματά τους, επί ίσοις όροις, όπως όλος ο κόσμος. Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό έρχεται να προωθήσει η Πράξη ”Αγησίλαος”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Το πρόγραμμα “Αγησίλαος” για τα ΑμεΑ παρουσίασαν η Εβελίνα Καλλιμάνη, η Ειρήνη Τσαλουχίδου και ο Δημήτρης Λογαράς ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου.

Το πρόγραμμα “Αγησίλαος” στην Πελοπόννησο είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα κατά των διακρίσεων για τα ΑμεΑ και προωθεί τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία αλλά και στην καθημερινότητα.

Σχόλια

Exit mobile version