home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Η «πολύφερνη νύμφη» του Λακωνικού, ιδανική για σκαφάτους και όσους ψάχνουν χαλαρές διακοπές

Η μεγάλη παραλία της, η Παχιά Άμμος πέρα από την «Γαλάζια Σημαία», κερδίζει και τις εντυπώσεις.

H Πλύτρα Ασωπού είναι ιδανικός τόπος για σκαφάτους αλλά και όσους αναζητούν χαλαρές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία. Άλλη μία «πολύφερνη νύμφη» του Λακωνικού κόλπου.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική τουριστική τροχιά – χωρίς να έχει χάσει το γραφικό της χρώμα-  με τα ξακουστά μπαράκια της να πρωταγωνιστούν στην γύρω περιοχή. Καθαρές παραλίες, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια.

Η μεγάλη παραλία της, η Παχιά Άμμος πέρα από την «Γαλάζια Σημαία» κερδίζει και τις εντυπώσεις. Επισκεφθείτε τον οικισμό Καραβοστάσι, απέναντι από την Πλύτρα λίγο πριν από το ακρωτήριο Ξύλι με τα ξεχωριστά παραδοσιακά πέτρινα οικήματα και τα ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα.

Βίντεο: Deep Into Nature

Μπορείτε να κολυμπήσετε και στην περιοχή Κόκκινες (ονομάζεται έτσι από το κατακόκκινο χρώμα των πετρωμάτων γύρω από την παραλία). Εκεί θα δείτε τ΄ απομεινάρια της βυθισμένης πόλης του Αρχαίου Ασωπού. Τα ερείπια διακρίνονται μέχρι σήμερα με γυμνό μάτι μέσα στη θάλασσα αλλά και στην ακτή. Αν έχετε τζιπ ή ψηλό αυτοκίνητο επισκεφθείτε την παραλία Αμμούλης, ένα χλμ. χωματόδρομος μετά τις Κόκκινες. Άλλη μία ήσυχη και πανέμορφη παραλία είναι του Μποζά.

Τον Αύγουστο στην Πλύτρα πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Πλύτρα απέχει 71 χλμ από την Σπάρτη και θα την συναντήσετε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο της Κοκκινιάς προς τον Ασωπό.

Η Πλύτρα σε εικόνες

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είναι πολυφερνη νυμφη!!!!!! Ειναι πολύφερνη νύφη!!!!!
    Σας παρακαλώ μην σκοτώνετε την Ελληνική γλώσσα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button