home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Επίδαυρος: 50 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής Καλαμίου

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εορταστικές εκδηλώσεις - Τι είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Αργολίδας.

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τα 50 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής Καλαμίου, στην περιοχή της Επιδαύρου. Παρόντες ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, οι τρεις βουλευτές Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής κοινότητας και πιστοί.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στο πλαίσιο των επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη γιορτή για τον τόπο μας. Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ανασύσταση της μονής το 1972, τα 50 χρόνια της σημαντικής πνευματικής και κοινωνικής της συμβολής στην κοινωνία μας.

Με ευσέβεια και αγάπη για τον Θεό, οι τρεις πρώτες μοναχές, η ηγουμένη Μελάνη και οι αδερφές Συγκλητική και Χριστονύμφη αξιώθηκαν να καταφέρουν ένα θαύμα. Δημιούργησαν ξανά, μέσα από πολλές και μεγάλες δυσκολίες έναν πνευματικό Παράδεισο.

Διαβάστε ακόμα

Ηγουμένη, δεχθείτε την ευγνωμοσύνη όλων μας για το σπουδαίο έργο σας και τις θερμότατες ευχές μας ο Θεός να δίνει σε σας και σε ολόκληρη τη μοναστική κοινότητα υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη την αποστολή σας.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τις πολλές και δύσκολες δοκιμασίες που γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, η Ορθόδοξη πίστη μας είναι η μόνη σταθερή πνευματική πυξίδα για την ατομική και συλλογική μας δράση.

Η πίστη μας είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους προβάλλουν στον δημόσιο λόγο και τη δράση τους προκαταλήψεις και άγνοια για την αδιάσπαστη ενότητα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Οι αμέτρητοι πνευματικοί κιβωτοί της χώρας μας, οι αμέτρητοι πνευματικοί κιβωτοί της Ορθοδοξίας σε ολόκληρη την Οικουμένη θα συνεχίσουν να φωτίζουν τον δρόμο μας με πίστη, ελπίδα και αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Στην κατεύθυνση αυτή, είμαι σίγουρος πως όλοι ενώνουμε τις προσευχές μας, με τη βοήθεια του Θεού τα 50 αυτά πρώτα χρόνια από την ανασύσταση της ιεράς μονής να είναι ένα μικρό μόνο προοίμιο παρουσίας και προσφοράς στον τόπο μας.

Όπως επίσης είμαι βέβαιος πως όλοι μας θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στο πολυεπίπεδο έργο της μονής.

Αγία Ηγουμένη, αδελφές, σας ευχαριστούμε όλοι μας από καρδιάς για όσα μας προσφέρετε και σας ζητούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε για όλους μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button