home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Στήριξη Νίκα σε Μαλτέζο στην κόντρα για το Μουσικό Σχολείο

Π. Νίκας: «Σοβαρός και χαμηλών τόνων ο Γ. Μαλτέζος»-Γ. Μαλτέζος: «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα παραίτησής μου»
Νίκας δηλώσεις Αργολίδα

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζου εξέφρασε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, αμέσως μετά τη λήξη του Περιφερειακού Συμβουλίου., σχολιάζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το θέμα της επέκτασης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
Φωτό: Αρχείο

Να υπενθυμίσουμε ότι, με ανακοίνωσή της στις 27 Μαΐου, η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, είχε ζητήσει επίσημη τοποθέτηση από τον περιφερειάρχη καθώς και την παραίτηση του προέδρου του ΠΕΣΥΠ, Γιάννη Μαλτέζου.

Οι δηλώσεις Νίκα

Έκκληση για ενότητα με στόχο την επίλυση χρονίων προβλημάτων του νομού Αργολίδας, που τον χαρακτήρισε ως διαμάντι παγκόσμιας εμβέλειας, απηύθυνε στις δηλώσεις του, μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «σοβαρό και χαμηλών τόνων» τον κ. Μαλτέζο και αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τόνισε ότι δεν θα μπει σε πρσωπικές διαμάχες καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος «δεν είναι παιδονόμος και ο κ. Μαλτέζος δεν είναι παιδί».

«Ο κ. Μαλτέζος κατάγεται από το Άργος, προέρχεται από το Άργος και εάν με ερωτήσει- και με έχει ερωτήσει – θα του πω να εκφράζει την πολιτική του θέση με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους, χωρίς επιθετικότητα προς κανέναν», δήλωσε ο κ. Νίκας προσθέτωντας ότι ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ οφείλει να προβάλει την θέση του για τα ζητήματα που αφορούν στο νομό.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαλτέζος σε σημερινές του δηλώσεις στο «anagnostis.org» τόνισε πως προφανώς και τον στηρίζει ο κ. Νίκας με τις δηλώσεις του και πως ποτέ δεν τέθηκε θέμα παραίτησής του.

«Αυτές είναι φρούδες ελπίδες του δημάρχου Άργους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ.

Οι δηλώσεις Μαλτέζου

«Δεν θα μου πει κανείς τι θα πω και τι δεν θα πω, τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω», τόνισε ο Γιάννης Μαλτέζος, σχολιάζοντας την απαίτηση παραίτησής τους που προέβαλε η «Αλλαγή Πορείας» και προσέθεσε «αυτά που ο δήμαρχος θα ευχόταν, να παραιτηθώ δηλαδή, δεν με αφορούν».

Γιάννης Μαλτέζος
Φωτό: Αρχείο

«Δεν έκανα ποτέ προσωπική επίθεση σε κανέναν, καθώς ο χαρακτήρας και το πολιτικό μου ήθος δεν μου το επιτρέπουν», τόνισε, προσθέτοντας «Αυτό που με αφορά είναι το συγκεκριμένο έργο για το οποίο οι πολίτες με ρωτούσαν πότε θα γίνει. Σε αυτό έπρεπε να απαντήσω και να πω την πραγματικότητα όπως προκύπτει από τα έγγραφα της Διαχειριστικής Αρχής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δήμος προσπαθεί να εντάξει το συγκεκριμένο έργο από το 2013. Αυτή ήταν η 4η απόπειρα ένταξης και η 4η αποτυχία.

Το έργο εντάχθηκε πρώτη φορά το 2013 και απεντάχθηκε το 2014. Το 2017 έγινε νέα πρόταση με πρόχειρες και λανθασμένες μελέτες και απορρίφθηκε από την Περιφέρεια και τον Πέτρο Τατούλη.

Το 2018 και πάλι απορρίφθηκε νέα πρόταση από την ίδια Περιφερειακή Αρχή.

Το 2019 η Περιφέρεια και ο Π. Νίκας ενέταξαν το έργο και όπως επισημαίνει το έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής μετά από άπρακτη περίοδο 26 μηνών το έργο απεντάχθηκε οριστικά.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου επισημαίνει ότι η μελέτη ήταν εσφαλμένη.

Το 2021 ο ίδιος ο Δήμος διαλύει τη σύμβαση με τον εργολάβο παραδεχόμενος ότι το έργο δεν θα μπορέσει να γίνει και ότι δεν φταίει ο εργολάβος.

Για το θέμα όμως δεν ενημερώνει τη Διαχειριστική Αρχή που μένει με την εντύπωση ότι υπάρχει ακόμη η σύμβαση και γι’ αυτό το λόγο έχει στείλει και πληθώρα εγγράφων.

Πώς αλήθεια το Ναύπλιο μπόρεσε και έφτιαξε δύο σχολεία μέσω της ίδιας διαδικασίας;»

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει και στις επιθέσεις προς το πρόσωπό του ο κ. Μαλτέζος δήλωσε:

«Ως πολιτικό πρόσωπο όφειλα να ενημερώσω τους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει η επέκταση του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου. Ο δήμαρχος, επειδή δεν μπορούσε να αντικρούσει τα λεγόμενά μου ουσιαστικά, προχώρησε σε προσωπικές ύβρεις.

Δεν θα ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο. Εμένα με ενδιαφέρει η πόλη του Άργους. Χάνονται ευκαιρίες και εκατομμύρια και οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται και να γνωρίζουν», κατέληξε.  

Το κτίριο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας γίνεται «γεφύρι της Άρτας» και η πολιτική κόντρα για το ζήτημα των ευθυνών δεν λέει να κοπάσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis