home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Έως το τέλος Μαΐου οι αιτήσεις συμμετοχής μαθητών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο

Μέσα στον Ιούνιο οι εξετάσεις εισαγωγής και για τις τρεις κατευθύνσεις
Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (1)

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας, για το σχολικό έτος 2022-2023, ενώ οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο, σε ημερομηνίες που θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, ένα από τα 9 συνολικά σε όλη τη χώρα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και λειτούργησε για πρώτη χρονιά το 2021-2022, στο πρώην δημοτικό σχολείο της Προσύμνης.

Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (2)
Φώτο: Γιώργος Κόνδης

Με εκπαιδευτικό στίγμα «Ελευθερία, Έμπνευση, Δημιουργία!» έχει σαν στόχο την αξιοποίηση των ταλέντων και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών όλης της Αργολίδας.

Στο σχολείο λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις:

Θέατρο Κινηματογράφος,

Χορός (κλασικός – σύγχρονος – παραδοσιακός)

Εικαστικά (Ζωγραφική – Γλυπτική).

Μετά το γυμνάσιο, η φοίτηση μπορεί να συνεχιστεί στο Καλλιτεχνικό Λύκειο (ισότιμο του γενικού λυκείου), και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή Ανώτατης εκπαίδευσης ή να εισαχθούν σε σχολές Καλών Τεχνών.

Για την εισαγωγή των μαθητών στα Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο e-mail του σχολείου: [email protected] μαζί με τις φωτοτυπίες των ταυτοτήτων τους καθώς και φωτοτυπία ενός λογαριασμού κοινής ωφελείας.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, ο γονέας- κηδεμόνας σημειώνει στην ίδια αίτηση τις δύο επιλογές του ή αποστέλλει αντίστοιχα δύο ξεχωριστές αιτήσεις.

Για την κατεύθυνση του Χορού, οι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον 2 Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης (από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό), στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση είναι 25. Το δικαίωμα εγγραφής προκύπτει από τη σειρά κατάταξής τους στους αξιολογικούς πίνακες ανά κατεύθυνση, ενώ οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών γίνονται από την ως και την 8η Σεπτεμβρίου, εκτός αν υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας. 

Να σημειώσουμε ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο έχει, σε μια μόνο χρονιά λειτουργίας του, δώσει ήδη εξαιρετικά δείγματα γραφής στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis