home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παράξενος εκκωφαντικός θόρυβος στην Αρκαδία. Έφτασε μέχρι Λακωνία και Ηλεία-Θορυβημένοι οι κάτοικοι

Πιθανή εξήγηση του συμβάντος η Νατοϊκή άσκηση στον Άραξο (Foto από την άσκηση)
Πολεμικά αεροπλάνα

Ένας παράξενος εκκωφαντικός θόρυβος σαν από έκρηξη ακούστηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου, στην Τρίπολη και σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας ενώ ταυτόχρονες αναφορές από τη Λακωνία και την Ηλεία μιλούν για παρόμοιο δυνατό θόρυβο.

Ο παράξενος ήχος, εκτός από την Τρίπολη, έγινε αντιληπτός και σε Μεγαλόπολη, Τρόπαια, Σπάρτη αλλά και σε Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Τριπόταμα και Ανδρίτσαινα.

Αστυνομία και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν κλήσεις από θορυβημένους κατοίκους χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση ή κάποια πληροφορία για το γεγονός, καθώς δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση.

Κάποιες μαρτυρίες έκαναν λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο που συνοδεύτηκε και από ωστικό κύμα ενώ κάποιοι άλλοι ένιωσαν ότι προερχόταν από το εσωτερικό της γης. Καμία όμως αναφορά για σεισμική δόνηση δεν υπάρχει.

210912 c7271s

Σύμφωνα με τις πρώτες υποθέσεις, ο θόρυβος πιθανώς να προήλθε από αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου. Η άμεση απογείωση δύο ελικοπτέρων του στρατού πάνω από την Πύρρη Γορτυνίας , μας έφερε στην μνήμη το ατύχημα που συνέβη στις 7 Ιανουαρίου1992 όταν αεροσκάφος βομβαρδισμού τύπου A-7H της Π.Α. συνετρίβη σε λόφο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα 10 μίλια δυτικά του Λεωνιδίου. Στο ατύχημα βρήκε το θάνατο ο χειριστής του αεροσκάφους ανθυποσμηναγός Δημήτριος Μπερζαμάνης 25 χρονών από τη Θάσο. Το αεροσκάφος που ανήκε σε μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση παρακολούθησης αναγλύφου σε σχηματισμό με ένα ακόμη A-7.

nato araxos

Μια πιθανή εξήγηση του γεγονότος πάντως είναι η διεξαγωγή από τις 9 μέχρι τις 20 Μαΐου της LIVEX/INVITEX Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022», που φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η 335 Μοίρα στην Αεροπορική Βάση του Αράξου από τη στιγμή που έγινε μέλος του ΝΤΑ (1972), την LIVEX/INVITEX άσκηση NATO Tiger Meet 2022.

Από τις 9 έως 20 Μαΐου περισσότερα από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν καθημερινά σε αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων) οι οποίες θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο RADAR του ΝΑΤΟ.

Αυτό το πολυεθνικό περιβάλλον, θα δώσει μια διττή και συνάμα μοναδική δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αφενός θα λάβουν μια υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» και αφετέρου θα ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και θα προωθήσουν τις μακροχρόνιες παραδόσεις της κοινότητας NATO Tiger Association.

dsc 3253 2
  • Spotters Day : 13 Μαΐου 2022
  • Static Display/Air Show : 15 Μαΐου 2022
kopit aeroplanou

Εν αναμονή λοιπόν και των επισήμων ανακοινώσεων για τον πραγματικά παράξενο εκκωφαντικό θόρυβο που αναστάτωσε τρεις νομούς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis