home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργοσαρωνικόςΕλλάδα

Κι’ όμως αυτό το απίστευτο φαινόμενο συμβαίνει ανάμεσα σε Αίγινα και Αγκίστρι

Όσο κι αν κινείται η θάλασσα από πάνω τους, αυτά τα "κύματα" παραμένουν ακίνητα, σαν ένας μόνιμα αποτυπωμένος βαθμιδωτός διάδρομος

Η προικισμένη Ελλάδα μας ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την απίστευτη ποικιλομορφία των τοπίων της αλλά και τα όμορφα και πολλές φορές παράδοξα φαινόμενα που παρατηρούμε σε αυτήν.

Ένα τέτοιο φαινόμενο βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο. Πραγματικά πρόκειται για ένα τοπίο βγαλμένο από πίνακα, καθώς τα ρεύματα και τα αβαθή νερά έχουν δημιουργήσει μέσα στη θάλασσα μικρούς λοφίσκους άμμου που έχουν πάρει τη μορφή των «παγωμένων» κυμάτων.

Όσο κι αν κινείται η θάλασσα από πάνω τους, αυτά τα “κύματα” παραμένουν ακίνητα, σαν ένας μόνιμα αποτυπωμένος βαθμιδωτός διάδρομος με λευκή άμμο, που αποδίδει ένα υπέροχο τιρκουάζ χρώμα στο νερό.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται μεταξύ της Νήσου Αίγινας και της Νήσου Αγκίστρι, στον Σαρωνικό Κόλπο πολύ κοντά στη νησίδα Μετώπη.

Τα αβαθή γύρω από τη νησίδα Μετώπη πιστεύεται ότι κάποτε ήταν στεριά, που συνδεόταν με το Αγκίστρι και με την Αίγινα, αλλά στη συνέχεια και στο διάβα πολλών αιώνων καταβυθίστηκαν από τα ρεύματα, τους ανέμους και τα κύματα και σήμερα αποτελούν μια απέραντη τιρκουάζ πεδιάδα με διαυγή νερά που επιτρέπουν στον επισκέπτη να απολαύσει κάθε λεπτομέρεια του βυθού, σαν να φόραγε μάσκα κατάδυσης.

Βίντεο: haanity

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button