Home design
home design

Ράλι τιμών στα καύσιμα: Φθηνότερη στην Πελοπόννησο η Αργολίδα με 2,145 ευρώ!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το κόστος της βενζίνης – Δείτε ποιες είναι οι μέσες τιμές λιανικής σε 52 περιοχές της Ελλάδας – Η κατάσταση στην Πελοπόννησο.
Βενζινάδικο πρόστιμο Αργολίδα

Συνεχίζεται το ράλι στην τιμή της βενζίνης που πλέον σκαρφάλωσε στα 2 ευρώ και 17 λεπτά το λίτρο Πανελλαδικά. Οι τιμές ποικίλουν από νομό σε νομό, με τα νησιά να διατηρούν τα πρωτεία και την Πελοπόννησο να βρίσκεται και αυτή σε υψηλά επίπεδα. Ελάχιστα χαμηλότερη είναι η μέση τιμή στην Αργολίδα σε σχέση με Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα. Αν βέβαια το 2,145 μπορεί να θεωρηθεί χαμηλό ως τιμή.

Ανατρέχοντας στα επιμέρους στοιχεία, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ακόμα και αυτή η μέση τιμή μοιάζει… ειδυλλιακή σε σχέση με την κατάσταση στην Περιφέρεια και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πυκνώσουν οι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται εναρμονισμένες πρακτικές στη διαμόρφωση των λιανικών τιμών.

Απλησίαστες οι τιμές καυσίμων εκτός Αττικής

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή η τιμή «σκαρφάλωσε» στα 2,349 ευρώ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Καυσίμων την Κυριακή 8 Μαΐου, και αν «σκαλίσει» κανείς τα στοιχεία ανά νησί και δήμο, θα διαπιστώσει ότι η φτηνότερη τιμή εντοπίζεται στη Νάξο με 2,239 ευρώ και η ακριβότερη στην Αμοργό με 2,6 ευρώ, η οποία είναι και η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά το πρόβλημα δεν περιορίζεται στις Κυκλάδες, καθώς φωτιά και λάβρα είναι οι τιμές στα Δωδεκάνησα (2,291 ευρώ), σε Κέρκυρα- Κεφαλλονιά (2,214 ευρώ), στη Λευκάδα (2,217 ευρώ), στην Κρήτη (2,21- 2,22 ευρώ), ακόμα και στην Ευρυτανία (2,264 ευρώ).

Οι μέσες τιμές λιανικής σε 52 περιοχές

Δείτε στον παρακάτω πίνακα ποιες ήταν οι μέσες τιμές των υγρών καυσίμων ανά νομό την Κυριακή που μας πέρασε.

imerisio deltio ana nomo 08 05 2022 page 0001.jpg
imerisio deltio ana nomo 08 05 2022 page 0002.jpg

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis