home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λυγουριό: SOS – Προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα υποδυόμενοι τους τεχνικούς του Δήμου

Εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα «Λευκές Περιοχές» – Την προσοχή των κατοίκων συνιστά ο Δήμος Επιδαύρου
Απάτη

Μια γυναίκα στο Λυγουριό προσπάθησε να εξαπατήσει ένας άνδρας περίπου 55 χρονών, προσποιούμενος ότι είναι τεχνικός του Δήμου που έχει έρθει να αλλάξει την κεραία της τηλεόρασης, μετά από αίτηση της οικογένειας για ένταξή της στο πρόγραμμα «Λευκές Περιοχές». Πώς όμως πήγε να γίνει η απάτη;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «anagnostis.org», ο άνδρας, που επέβαινε σε ένα μικρό λευκό βανάκι, το οποίο δεν έφερε κανένα διακριτικό, πλησίασε την κάτω αυλή του σπιτιού κρατώντας ένα κατσαβίδι και ένα χαρτί στο χέρι.

Φώναξε τη γυναίκα, της είπε ότι είναι τεχνικός του Δήμου και ήρθε για να αλλάξει την κεραία. Της είπε το όνομα του συζύγου της και ότι είχε έρθει λόγω του ότι είχαν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα «Λευκές Περιοχές».

800px uhf tv antenna 001
Φωτό: wikipedia

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης έτσι ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτήν για διάστημα 8 ετών.

Η γυναίκα του είπε ότι δεν έχουν κάνει καμία τέτοια αίτηση και του ζήτησε να της πει το πατρώνυμο του συζύγου της για να διασπιστώσει αν επρόκειτο για συνωνυμία.

Ο υποτιθέμενος τεχνικός δεν ήξερε να της πει κάτι, δεν της έδειξε ούτε το χαρτί που κρατούσε, και που θα έπρεπε λογικά να είχε τα πλήρη στοιχεία της αίτησης, και έφυγε αφού η γυναίκα δεν του επέτρεψε να περάσει την αυλόπορτα.

Αργότερα, και αφού το θέμα είχε καταγγελθεί στο Δήμο, προσπαθήθηκε να εξακριβωθεί αν πιθανά επρόκειτο για συνωνυμία. Όμως, βρέθηκε ότι για έναν άλλο κάτοικο της περιοχής, που φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο, με άλλο πατρώνυμο, και είχε κάνει αίτηση να ενταχθεί στις «Λευκές Περιοχές» η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί πριν ενάμιση μήνα.

Λυγουριό
Φωτό: Αρχείο

Ο Δήμος Επιδαύρου ενημέρωσε το «anagnostis.org» ότι το έργο που αφορά στο πρόγραμμα έχει αναλάβει ο ΟΤΕ, του οποίου τα αυτοκίνητα φέρουν το λογότυπό του και ότι πριν οι τεχνικοί πάνε σε κάποιο σπίτι για την κεραία ειδοποιούν τηλεφωνικά και κλείνουν ραντεβού.

Έτσι πιστεύοντας πως πιθανα ο άνδρας προσπάθησε να μπει στο σπίτι με κακό σκοπό και επειδή αυτή την εποχή υπάρχει το πρόγραμμα «Λευκές  Περιοχές» ο Δήμος Επιδαύρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ειδοποιούν την αστυνομία σε παρόμοια περιστατικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis