Home design
home design

Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα διέσχισε τη νύχτα την Ελλάδα (Video, Φωτογραφίες)

Τα στρατιωτικά οχήματα με διακριτικά της Βρετανίας κινούνταν στην Εγνατία και συνοδεύονταν από Ελληνικά περιπολικά
Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα στην Εγνατία (1)

Βρετανική φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερε μηχανήματα διέσχισε τη νύχτα την Ελλάδα, αφήνοντας έκπληκτους τους οδηγούς που κινούνταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Δυτική Μακεδονία. Το κομβόι με τα στρατιωτικά οχήματα κινούνταν στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση βόρεια.

Video

Τα στρατιωτικά οχήματα με βρετανικά διακριτικά, συνοδεύονταν από περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας και συχνά σε κάθε σχεδόν σταθμό διοδίων σταματούσαν για ανασυγκρότηση.

Φωτογραφίες

Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα στην Εγνατία (1)
Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα στην Εγνατία (2)
Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα στην Εγνατία (3)
Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα στην Εγνατία (4)

Τα περιπολικά που συνόδευαν τη Βρετανική στρατιωτική φάλαγγα φρόντιζαν να μην εμποδίζεται η κίνηση του κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων, από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που κινούνταν εκείνη την ώρα στην Εγνατία Οδό.

Πιθανολογείται, ότι τα Βρετανικά στρατιωτικά οχήματα κινούνταν στο πλαίσιο κάποιας άσκησης που διεξάγεται. Τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι και τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν κομβόι στρατιωτικών οχημάτων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς τους Ευζώνους, με προορισμό τα Σκόπια, όπου διεξάγεται μεγάλη άσκηση.

Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία

Εντωμεταξύ, πριν μερικές ημέρες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι είναι πιο αφοσιωμένος από ποτέ στην ενίσχυση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. “Ο Μπόρς Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να παρέχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια δίνοντας στους Ουκρανούς τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Τζόνσον, προσθέτοντας ότι ο προσφέρθηκε επίσης τη συνεχή οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη της Βρετανίας.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis