home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδια

Δρυόδασος Μογγοστού: Ένας επί γης παράδεισος στην ορεινή Κορινθία

Απέχει μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από το Ναύπλιο και ενδείκνυται για εξόρμηση μέσα στη φύση, πεζοπορία, πικ-νικ και για οικογενειακό ταξίδι.

Μία εξερεύνηση στο μοναδικό δάσος Μογγοστού στην Ορεινή Κορινθία. Το δάσος ανακηρύχτηκε αισθητικό δάσος του δικτύου NATURA το 1977. Είναι απομεινάρι των απέραντων δασών βελανιδιάς της Πελοποννήσου και ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα δρυών φιλοξενεί πλήθος ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Η συνολική του έκταση είναι 7.185 στρέμματα με προστατευόμενα τα 5200 στρέμματα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, οι χαρακτηριστικές κουμαριές κ.α.

Εξόρμηση μέσα στη φύση

Γύρω του, ο κάμπος καλύπτεται από αμπελώνες και από την κορυφή του προσφέρει µια υπέροχη θέα στην παραλιακή χώρα και τις πλαγιές της Ζήρειας καθώς επίσης τη θέα στο φαράγγι και τις σπηλιές.

Ενδείκνυται για εξόρμηση μέσα στη φύση, πεζοπορία, πικ-νικ και για οικογενειακό ταξίδι.

Ο Παράδεισος αυτός απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα (1 ώρα και 15 λεπτά από το Ναύπλιο) και η οδήγηση είναι ξέγνοιαστη.

Βίντεο: DroneDays gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button