home design

Τέλος τα self test για μαθητές στα σχολεία από 1η Μαΐου

Θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό

Τον οδικό χάρτη της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης.

Ταυτόχρονα από την 1η Μαΐου θα σταματήσουν τα self test στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στους τομείς αυτούς τα τεστ θα καταργηθούν στις 31 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες στους κλειστούς χώρους, από τις 1 Ιουνίου, θα γίνουν προαιρετικές και στους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης από 1 Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών εστίασης και εμπορικών καταστημάτων με πληρότητα 100%.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version