home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Χρήσιμα

Πρώτη Φορά Γονείς; 4 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Λείπουν από το Σπίτι σας

Το να περιμένετε τον ερχομό του πρώτου σας παιδιού είναι μια εμπειρία που συνδυάζει ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων: από ευτυχία και αδημονία μέχρι φόβο και πανικό

Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι απολύτως φυσιολογικά. Ανεξάρτητα από ό,τι και αν σας έχουν πει ο γιατρός, οι γονείς και οι φίλοι που απέκτησαν νωρίτερα παιδιά, όχι μόνο βαδίζετε στα σκοτάδια, καθώς δεν μπορείτε να ξέρετε πώς πραγματικά θα αλλάξει η ζωή σας με τον ερχομό του τέκνου σας, αλλά επίσης θα αποκτήσετε ξαφνικά την ευθύνη για μια άλλη ανθρώπινη ζωή. Όσο τρομακτικά και αν ακούγονται όλα αυτά, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι η αγάπη σας για αυτό το πλασματάκι θα υπερισχύει κάθε φόβο και ανησυχία. 

Πέρα, βέβαια, από την αγάπη, ένα μωρό και αργότερα ένα παιδί χρειάζεται καθοδήγηση, την οποία περιμένει από τους γονείς του. Είναι λογικό να μην έχετε τις απαντήσεις για τα πάντα, αλλά για να γίνει η ζωή η δική σας και του μωρού σας λίγο πιο εύκολη καλό θα ήταν να έχετε όλα τα πράγματα που θα δείτε παρακάτω στο σπίτι σας. 

Παιχνίδια

Το παιχνίδι για τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν είναι απλά ένας τρόπος για να περάσει η ώρα. Μέσα από την διέγερση των αισθήσεων, τα σενάρια που φτιάχνουν στο μυαλό τους και τα ερεθίσματα που δέχονται ανακαλύπτουν και μαθαίνουν πώς λειτουργεί ο πρωτόγνωρος και νέος για αυτά κόσμος στον οποίο βρέθηκαν. Είναι υψίστης σημασίας, λοιπόν, να έχετε μεγάλη ποικιλία με παιχνίδια δεξιοτήτων από το Mr Wolf Toys, για να μπορούν να ικανοποιούν την περιέργειά τους και να προσαρμοστούν στο περιβάλλον εύκολα και γρήγορα. 

Διαβάστε ακόμα

Βιβλία για γονείς

Μήνες προτού γεννηθεί ένα παιδάκι, πρέπει και οι δύο γονείς να αρχίσουν να μελετούν για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι στον νέο αυτό άνθρωπο. Θα βρείτε στην αγορά πάμπολλα βιβλία που περιγράφουν με κατανοητό τρόπο τις επιστημονικές μελέτες για την καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση των συμπεριφορών ενός παιδιού σε κάθε ηλικία. Προτιμήστε βιβλία που έχουν γραφτεί από παιδοψυχολόγους, παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες που ειδικεύονται στα πρώτα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου. 

Βιβλία για παιδιά

Πέρα από τα βιβλία που απευθύνονται στους γονείς, μόνο καλό θα μπορέσει να κάνει στην ανάπτυξη του μυαλού και των συναισθημάτων ενός παιδιού αν του εντρυφήσετε την αγάπη για το διάβασμα. Ξεκινήστε με το να του διαβάζετε ένα παραμύθι κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Αυτό είναι καλό να το κάνετε από νωρίς, καθώς τα μωρά γαληνεύουν όταν ακούν την φωνή της μητέρας τους. Αργότερα, αν έχετε στο σπίτι βιβλία που αντιστοιχούν στην ηλικία του, το πάθος για το διάβασμα θα δημιουργηθεί φυσικά μέσα του. Προσοχή στην λέξη «φυσικά»: μην πιέζετε το παιδί να διαβάσει στον ελεύθερο χρόνο του. Αν βλέπει εσάς να διαβάζετε ένα βιβλίο κάποια ώρα μέσα στην μέρα, θα μπει στον πειρασμό να κάνει το ίδιο από μόνο του. 

Κλασική μουσική 

Πέρα από την φωνή των γονιών, και ιδιαίτερα της μητέρας, υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η κλασική μουσική έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών. Πριν ακόμα γεννηθεί το μωράκι σας, καλό θα ήταν να βάζετε κλασική μουσική στο ράδιο ή στον υπολογιστή να παίζει. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button