home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Το εκκλησάκι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη λέει την ιστορία του μέσα από ένα QR Code

Τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα στην οδό Καλαμάτας - Η ιδέα ενός μαθητή μετουσιώθηκε και έγινε πράξη.

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής και μνήμης έγινε το Σάββατο 12 Μαρτίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στο Ναύπλιο, για τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση έγινε από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και το 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου.

Στο εκκλησάκι το οποίο έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα με εφαρμογή QR Code στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά όπου παρουσιάζεται εκτενώς η μακρά ιστορία της εκκλησίας και ο συνεκτικός δεσμός με τον μεγάλο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

εκκλησάκι Κολοκοτρώνη Ναύπλιο (3)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Η πρωτότυπη ιδέα για την δημιουργία μιας τέτοιας δράσης ανήκει στο μαθητή της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού Γεώργιο Καχριμάνη που μαζί με τους συμμαθητές και την βοήθεια και την υποστήριξη των δασκάλων τους συνέταξαν ένα περιεκτικό κείμενο της ιστορίας της εκκλησίας και υλοποίησαν μια έξυπνη εφαρμογή για χρήση που με τρόπο άμεσο και διαδραστικό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων την ιστορική μνήμη της πόλης του Ναυπλίου.

εκκλησάκι Κολοκοτρώνη Ναύπλιο (2)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Είμαστε ευλογημένοι ως πολίτες της πόλης του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων γιατί ζούμε μέσα στην ιστορία. Έχουμε την τιμή να πατάμε τα ίδια χώματα με ήρωες της Ελλάδος. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που εργάστηκαν, στους δασκάλους και στους γονείς που συνέδραμαν να αναδείξουν αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί τέτοιες προσπάθειες από την νέα γενιά δείχνουν πόσο εκτιμούν την Ελλάδα, τους ήρωες της και την ιστορία της».

εκκλησάκι Κολοκοτρώνη Ναύπλιο (1)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button