home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ενδυματολογικές ανάγκες και επιρροές από την πολυπολιτισμικότητα του Ναυπλίου

Ένας Ελληνοράπτης από το Άργος στο 4ο νηπιαγωγείο Ναυπλίου.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την θεματική ενότητα «Τοπική πολιτιστική κληρονομιά» με τίτλο προγράμματος: «Ενδυματολογικές ανάγκες και επιρροές από την πολυπολιτισμικότητα του Ναυπλίου» που υλοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία ως στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Αριστείδη Τζονευράκη, ελληνοράπτη και κεντητή παραδοσιακών φορεσιών και την κ. Αλεξάνδρα Τζονευράκη.

Ο κ. Τζονευράκης παρουσίασε στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες μία ανδρική παραδοσιακή φορεσιά φουστανελά και μία γυναικεία φορεσιά από το Λεωνίδιο.

Ονομάτησε και έδειξε κάθε τμήμα της φορεσιάς του τσολιά (φουστανέλα με 400 πιέτες, πουκάμισο άσπρο βαμβακερό, γιλέκο τσόχινο, ζωνάρι, μάλλινες κάλτσες, τσαρούχι) και αντίστοιχα τα κομμάτια της γυναικείας παραδοσιακής ενδυμασίας ( πουκάμισο, φόρεμα, μαντήλα κεφαλής, ζώνη βελούδινη κεντημένη).

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν οι Έλληνες το 1821. Έκαναν ερωτήσεις στον κ. Τζονευράκη για τα υλικά που χρησιμοποιεί για να φτιάξει τις στολές και τον απαιτούμενο χρόνο δημιουργίας τους. Δοκίμασαν ένα παιδικό γιλέκο και το φεσάκι στο κεφάλι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button