home design 800x400

Λακωνία: «Πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό στην ίδρυση Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Δέσμευση της Περιφέρειας για το κονδύλι του εξοπλισμού διδασκαλίας

«Πράσινο φως» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ίδρυση της Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ-Πλοιάρχων) στη Νεάπολη Βοιών, κάνοντας πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των Βατικιωτών.

Φωτό: monemvasia.gov.gr

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και το βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη την περασμένη Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, αφού εξέτασε το αίτημα και το τεχνικό κομμάτι των προϋποθέσεων που απαιτούνται, έδωσε την έγκριση για να προχωρήσει το θέμα και να γίνει η νομοθετική ρύθμιση.

Ο Δήμος Μονεμβασίας έχει ήδη αποφασίσει να διαθέσει το κτίριο του πρώην Γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής,

Μετά την κατάθεση της πρότασης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στη Νεάπολη για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη δεσμευθεί για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ στο Π.Δ.Ε.

Έτσι, ένα μεγάλο έργο για την σπουδαία σε ναυτική παράδοση περιοχή των Βατίκων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τη ναυτική κοινότητα όσο και για την ίδια την περιοχή.

Σχόλια

Exit mobile version