home design

Καλαμάτα: Ισχυροί βόρειοι άνεμοι «δέρνουν» από τις πρώτες πρωινές ώρες την πόλη

Ζημιές σε καταστήματα και προσόψεις διατηρητέων κτιρίων

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι  έντασης 7-8 μποφόρ «δέρνουν» αλύπητα από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Μεσσηνία δημιουργώντας προβλήματα κυρίως στην πόλη της Καλαμάτας.

Από τους ανέμους παρασύρθηκαν ομπρέλες καταστημάτων εστίασης στην κεντρική πλατεία, αναποδογύρισαν κάδοι απορριμμάτων, έφυγαν σκαλωσιές από υπό επισκευή διατηρητέα κτίρια ενώ κατέρρευσε και τζαμαρία.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους πολίτες να μην παρκάρουν τα οχήματα τους κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές, ενώ οι πεζοί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε ιπτάμενα αντικείμενα και να αποφεύγουν μετακινήσεις κάτω από επικίνδυνα κτίρια.

Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι και θα πνέουν με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 400 μ. ενώ θα εκδηλωθεί και παγετός.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη και συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version