Home design
home design

Ιδέες για πρωτότυπες χειροποίητες μπομπονιέρες 2022

idees gia prvtotypes xeiropoihtes mpomponieres 2022

Οι μπομπονιέρες δίνονται πάντα στο τέλος μίας γαμήλιας τελετής ή βάφτισης και στην ουσία είναι αυτό με το οποίο ευχαριστείτε τους καλεσμένους σας που ήρθαν να μοιραστούν μαζί σας αυτή τη τόσο μοναδική σας μέρα αλλά κι ένα αναμνηστικό. Είναι λοιπόν λογικό να θέλουμε οι μπομπονιέρες μας να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφες, πρωτότυπες ή με άλλα λόγια, αξιομνημόνευτες. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο με τις μπομπονιέρες που θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με είδη γάμου ή βάπτισης καθώς είναι προϊόντα «μαζικής παραγωγής». Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά μοναδικές και πρωτότυπες μπομπονιέρες, η λύση είναι να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη έμπνευση, μερικά υλικά που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη γάμου ή / και βάπτισης όπως κορδέλες τούλι και κουφέτα κλπ και ίσως ένα πιστόλι θερμόκολλας. Αν λοιπόν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σας, δείτε μερικές πρωτότυπες ιδέες για τις μπομπονιέρες σας.

Γλαστράκια

Αν έχετε κήπο ή ακόμη και αν δε έχετε, μπορείτε να αγοράσετε μικρά γλαστράκια και να φυτέψετε καλλωπιστικά ή αρωματικά φυτά μέσα σε αυτές και να τις μοιράσετε στους καλεσμένους σας, μαζί φυσικά με κουφέτα. Αν δεν φαίνεται ακόμη το φυτό, μπορείτε να γράψετε πάνω στο γλαστράκι τι είναι. Τα αρωματικά φυτά μπορούν να τοποθετηθούν στην κουζίνα για να χρησιμοποιούνται σαν φρέσκα μυρωδικά για φαγητό.

Σπόροι

Αυτή η ιδέα μοιάζει λίγο με την προηγούμενη. Αντί για γλαστράκια μπορείτε να μοιράσετε στους καλεσμένους σας φακελάκια με σπόρους που μπορείτε αν βρείτε σε πολλά super market. Τους σπόρους αυτούς μπορούν να τους φυτέψουν σε γλάστρα ή στον κήπο στο σπίτι τους έτσι ώστε να έχουν ένα ωραία αναμνηστικό που θα μείνει μαζί τους για πολύ καιρό.

Κουτάκια

Ποιος είπε ότι οι πρωτότυπες χειροποίητες μπομπονιέρες πρέπει να είναι πολύ φανταχτερές ή δύσκολες στην κατασκευή; Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε μερικά όμορφα μικρά κουτάκια σαν αυτά που τοποθετούν τα κοσμήματα στα κοσμηματοπωλεία, να τα στολίσετε με φιόγκους και τούλι, να τα γεμίσετε με κουφέτα και να τα μοιράσετε στους καλεσμένους σας. Θα κάνετε μία πολύ χρηστική μπομπονιέρα αφού οι φίλοι σας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουτάκια για να αποθηκεύσουν κοσμήματα ή άλλα μικροαντικείμενα.

Origami

Το Origami είναι μία Ιαπωνική τεχνική η οποία βασίζεται στο δίπλωμα κομματιού χοντρού χαρτιού ή χαρτονιού για την δημιουργία όμορφων σχεδίων όπως λουλούδια και ζωάκια. Μπορείτε να βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο οδηγίες για την δημιουργία σχεδίων origami ειδικές για αρχάριους, οπότε αν έχετε λίγο χρόνο αλλά και κάποιους φίλους που πιάνουν τα χέρια τους και μπορούν να σας βοηθήσουν θα έχετε σύντομα πολλές όμορφές και πρωτότυπες μπομπονιέρες. Απλά στολίστε τις και προσθέστε κουφέτα.

Πουγκιά με ποτ πουρί

Μία άλλη πολύ εύκολη και πρωτότυπη ιδέα είναι να δημιουργήσετε πουγκιά με ποτ πουρί. Τα υλικά με το ποτ πουρί μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε μαγαζιά που πουλάνε αρώματα ή διακοσμητικά και κεριά. Τα πουγκιά μπορείτε να τα φτιάξετε αγοράζοντας κομμάτια υφάσματος από καταστήματα που πουλάνε υφάσματα και να τα κόψετε στο μέγεθος που θέλετε. Για να κλείσετε τα μπουκιά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλα και φιόγκους. Εννοείται ότι δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε τα κουφέτα μέσα στο πουγκί με το ποτ πουρί. Τοποθετήστε τα από έξω μέσα σε τούλι.

Κεράκια

Τέλος, άλλη μία καλή ιδέα είναι προμηθευτείτε μερικά κεράκια και να τα στολίσετε με τούλι, φιόγκους και άλλα προϊόντα διακόσμησης που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για μπομπονιέρες. Εννοείται ότι αν ο γάμος ή η βάπτιση σας γίνεται το καλοκαίρι κι έχει πολλή ζέστη, δεν θα πρέπει να αφήσετε τις μπομπονιέρες σας εκτεθειμένες στη ζέστη και τον ήλιο γιατί μπορεί να λιώσει το κερί.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis