home design 800x400

Πελοπόννησος: Ανησυχητικά στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία

10 γυναικοκτονίες και απόπειρες δολοφονίας γυναικών την τελευταία τριετία

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας που έχουν έρθει στα χέρια των αρμοδίων αρχών στην Πελοπόννησο.

Σε κάθε ενότητα της περιφέρειας έχει καταγγελθεί ένας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων κακοποίησης γυναικών με τους αρμοδίους να υποστηρίζουν πως τα περιστατικά που δεν έχουν καταγγελθεί είναι τουλάχιστον πενταπλάσια.

Ήδη, κατά την τελευταία τριετία (2019, 2020, 2021), έχουν καταγραφεί 10 γυναικοκτονίες και απόπειρες δολοφονίας γυναικών από συζύγους ή συντρόφους.

Συγκεκριμένα:

4 περιπτώσεις στη Μεσσηνία και 1 στην Κορινθία το 2019

1 περίπτωση στην Κορινθία και 1 στη Μεσσηνία το 2020

1 στην Αργολίδα, 1 στη Λακωνία και 1 στη Μεσσηνία το 2021

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου, που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να διαδραματίσουν τα τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας, που έχει ιδρύσει η Ελληνική Αστυνομία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και λειτουργούν πλέον στις έδρες των Διευθύνσεων στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Ναύπλιο 2022, (φωτογραφία “αναγνώστης”)

Τα τμήματα είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, με αρμοδιότητα να παρακολουθούν τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, την ορθή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την ποινική εξέλιξη, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, των δικογραφιών και να συντονίζουν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σχόλια

Exit mobile version