Home design

Αργολίδα: Χωρίς self test τα φαρμακεία

Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Χωρίς self test τα φαρμακεία

Μεγάλη έλλειψη σε self test παρατηρείται σήμερα στα φαρμακεία της Αργολίδας γεγονός που προξενεί μεγάλη ανησυχία καθώς τη Δευτέρα επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία όντας υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα δωρεάν self test διατίθενται από την Πολιτική Προστασία, βάσει στατιστικών στοιχείων, στις φαρμακαποθήκες και από κει διοχετεύονται στα φαρμακεία της περιοχής.

Όπως όλα δείχνουν όμως δεν επαρκούν καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες,  χθες σε κεντρικό φαρμακείο του Ναυπλίου στάλθηκαν μόλις 15 self test τα οποία εξαφανίστηκαν σε λίγη μόνον ώρα.

Και το ερώτημα παραμένει έντονο.  Πού ακριβώς θα βρουν να προμηθευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα δωρεάν test που δικαιούνται;

Φωτό: pixabay/Alexandra_Koch

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευτούν έως και σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Σχόλια

Exit mobile version