home design 800x400

Γκιόλας: Κίνδυνος απένταξης των μυκηναϊκών Τάφων στο Ναύπλιο

Αναφορά Γιάννη Γκιόλα προς την υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού κα. Μενδώνη

Με επιστολή του προς την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας επισημαίνει: «Καθυστερούν αδικαιολόγητα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ενταχθεί το έργο της προστασίας και ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε πρόσφατα  το κτίριο του Συσσιτίου στην Ευαγγελίστρια.

     Με αφορμή επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Ευαγγελίστριας στην οποία αναγράφεται λεπτομερώς η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία  ως προς το θέμα που έχει δημιουργηθεί, διαπιστώνεται ότι  ο κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία ένταξης του έργου σε Πρόγραμμα λόγω της αδράνειας που επιδεικνύει το Υπουργείο Πολιτισμού.

  Η ανάδειξη και η προστασία των Μυκηναϊκών τάφων αποτελεί ένα έργο που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή αλλά αποτελεί και ένδειξη σεβασμού προς την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

  Eπισημαίνεται ότι, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του  Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου»  που είχε υπογραφεί στις  3-7-2019, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα για άγνωστους λόγους».

Σχόλια

Exit mobile version