home design 800x400

Σύλλογοι: Συντελείται έγκλημα κατ’ εξακολούθηση στην παραλία της Κάντιας (αποκαλυπτικές φωτογραφίες)

Η παραλία της Κάντιας Ναυπλίου εξελίσσεται από αδιάβατη και επικίνδυνη, έως ανύπαρκτη

Τις αποκαλύψεις του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» έρχονται να επιβεβαιώσουν οι καταγγελίες των Οικιστικός – εξωραϊστικός – πολιτιστικός  σύλλογος λουτροπόλεως Κάντιας Ναυπλίου    «η κυανή ακτή», ο Πολιτιστικός –  εξωραϊστικός – μορφωτικός  σύλλογος Κάντιας, ο σύλλογος επαγγελματιών «Ζευς» και η ένωση κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου. Με δύο συνεχόμενα δημοσιεύματα ο “Αναγνώστης Πελοποννήσου” καθώς και το «anagnostis.org», είχαν επισημάνει τόσο την διάβρωση, όσο και τα πιθανά, αίτιά της.

Με ανακοίνωσή τους οι τέσσερις σύλλογοι θέτουν τον τους δημόσιους φορείς προ των ευθυνών τους, συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Σε  μια από τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες της Αργολίδας, παρατηρείται από χρόνια και συνεχίζεται αδιαλείπτως καταστροφική διάβρωση, που οδηγεί σε αλλοίωση και σταδιακή  εξαφάνιση της παραλίας,  με κύρια χαρακτηριστικά:

• την συνεχή απώλεια της άμμου,

• την εμφάνιση γλιστερών πλακών και πέτρας-κοτρώνας μέσα και έξω από τη θάλασσα,

• τον κίνδυνο για την επιβίωση των δέντρων (τα οποία πλέον «αιωρούνται» έτοιμα να πέσουν),

• σωλήνες νερού της ΔΕΥΑΝ, που έχουν βγει στην επιφάνεια να σπάζουν από το κύμα, με αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς νερό, αφού δεν είναι δυνατή η άμεση επισκευή τους),

Φωτογραφία “anagnostis.org”

• την επιδρομή του νερού μέσα στα παραλιακά οικόπεδα, αφού η διάβρωση  έχει καταστρέψει τις υπάρχουσες περιφράξεις.

ΑΙΤΙΑ, επιβεβαιωμένη με αυτοψίες από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες,  είναι η προβλήτα  μπροστά από το ξενοδοχείο Kandia’s Castle, που με την παραβίαση των όρων των χορηγηθέντων αδειών, οδηγεί την παραλία δυτικά της προβλήτας στην ολοκληρωτική εξαφάνιση, ενώ έχει συσσωρεύσει απίστευτες ποσότητες άμμου ανατολικά της προβλήτας. Χάνονται κάθε χρόνο  3 μέτρα παραλίας. Η συρρρίκνωση μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα  30 μέτρα.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΟ»  από τσιμέντο και ογκόλιθους, που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως προβλήτα, λόγω ακαταλληλότητας της κατασκευής του, αλλά ως αμμοκράτης για την δημιουργία εκτεταμένης παραλίας έμπροσθεν του ξενοδοχείου,  και το οποίο παραμένει, ενώ έχουν πλέον αρθεί οι άδειές του  από το 2018 και  έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Κατεδάφισης από τον Μάρτιο του 2020.

ΕΝΑ «ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΟ», το οποίο οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί, εκτός  από την συρρίκνωση δημόσιας περιουσίας και την προσβολή του δημόσιου συμφέροντος, σε σοβαρές περιβαλλοντικές αλλά και  οικονομικές  επιπτώσεις, με την υποβάθμιση  της περιοχής και καθοριστικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις της, που οδηγούνται σε υπολειτουργία και κλείσιμο, ενώ στερεί από τους κατοίκους της Αργολίδας μια υπέροχη παραλία για αναψυχή.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΡΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ,  από το τέλος Ιουνίου  (25-06-2021), οπότε  αποστείλαμε  το αίτημά μας προς την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και την ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, για άμεση εκτέλεση των οφειλόμενων ενεργειών, προκειμένου να σταματήσει η οικολογική καταστροφή και να αποκατασταθεί η διάβρωση του αιγιαλού, θεωρούμε  ότι αποτελεί  προκλητική αδιαφορία  η αδράνεια από τις παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες, παρά την  δεδομένη και  βεβαιωμένη  καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής, υποτιμώντας και απαξιώνοντας την κρισιμότητα και το επείγον της βλάβης με κωλυσιεργία και αναβλητικότητα,

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΙΓΙΑΛΟ, ΤΙΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Υπογράφουν ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

• ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΝΤΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ    «Η ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ», τηλ.:  6974 023867

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ –  ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΤΙΑΣ,

τηλ.:  6970 747336

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ «ΖΕΥΣ»

• ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.”

Σχόλια

Exit mobile version