home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΛακωνία

Μονεμβασιά: Ο μύθος του οίνου Malvasia ταξίδεψε στην Πάρμα

Στην Πάρμα της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του έργου Transnational Leader Cooperation «THE MYTH OF MALVASIA», που διοργάνωσε η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ – GAL) του Ducato με τη συμμετοχή εταίρων από Ελλάδα και Κροατία.

Ξεκινώντας από την ανοικοδόμηση της μοναδικής και συναρπαστικής ιστορίας του, το έργο στοχεύει να ενισχύσει τον οίνο Malvasia και τις περιοχές στις οποίες παράγεται, με στόχο να τις καταστήσει πραγματικό τουριστικό αξιοθέατο και παράλληλα, να ευαισθητοποιήσει τους φορείς του κλάδου και τους καταναλωτές σε σχέση με την ποιότητα και την ιστορική σημασία αυτού του κρασιού.

Εκτός από την ΟΤΔ του Ducato, η οποία αντιπροσωπεύει την επικράτεια της Piacenza και της Parma, τις περιοχές παραγωγής της αρωματικής Malvasia di Candia, στη συνάντηση συμμετείχε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ και ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, με έδρα το Λεωνίδιο, η οποία αντιπροσώπευσε την πόλη της Μονεμβασίας, τόπο καταγωγής του οίνου Malvasia, καθώς και ο κ. Γιώργος Τσιμπίδης, εκπρόσωπος της Οινοποιητικής Μονεμβασίας, με έδρα τις Βελιές, η οποία παράγει τον οίνο Malvasia.

Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία από την ΟΤΔ της Κεντρικής Ίστριας, στην Κροατία, μια περιοχή που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής που ιστορικά μεταφερόταν από την Ελλάδα το κρασί στην Ιταλία. Να επισημάνουμε ότι η περιοχή της Ιστριας, φιλοξενεί εδώ και 28 χρόνια το «Vinistra», ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στο κρασί, όπου πραγματοποιείται ο διεθνής διαγωνισμός «Ο Κόσμος του Μαλβάζια».

Μύθος του οίνου malvasia (1)
Φώτο: fb (GAL del Ducato sconsrl)
Μύθος του οίνου malvasia (4)
Φώτο: fb (GAL del Ducato sconsrl)
Μύθος του οίνου malvasia (2)
Φώτο: fb (GAL del Ducato sconsrl)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. O πρώτος που διοργάνωσε ειδικό σεμινάριο για Έλληνες παραγωγούς στην Ιταλία, ήμουν εγώ προ πολλών ετών, δεκαετία του ’90. Με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, με παραγωγούς της Λακωνίας και Μεσσηνίας επίσης, πολλοί επιχειρηματίες πήραν μια μικρή γεύση τι σημαίνει υψηλή τέχνη στην οινοποιία, από την παραγωγή στη διακίνηση έως την κατανάλωση με εντελώς ορθολογικά κριτήρια.
    Επίσης δίδαξα ιστορικά στοιχεία για το κρασί και το λάδι που ένωναν τις δυο χώρες στους αιώνες και συνεχίζουν να δίνουν ευκαιρίες συνεργασίας.
    Με ανισότητες που δεν είναι μόνο πληθυσμιακές, αλλά κυρίως οργανωτικές, νοοτροπίας και φυσικά συστημικές, πολιτικές:
    https:/ /www.facebook.com/ evangelos .alexandris/ posts/ 6949272131780091

Διαβάστε ακόμα

Back to top button