home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρία κρούσματα της Όμικρον στη Σπάρτη – Αυστηρή ιχνηλάτιση των επαφών τους

Σε καραντίνα οι ασθενείς – Στο βαθύ κόκκινο η Λακωνία
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Τρία κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρόν καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Σπάρτη, τα οποία δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης στη λακωνική πρωτεύουσα επιβεβαιώθηκε χθες, κατόπιν μοριακού ελέγχου και ακολούθησαν σήμερα τα υπόλοιπα δύο.

Ο νομός Λακωνίας από σήμερα και επίσημα περνά στο βαθύ κόκκινο, ύστερα από τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τι δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης

«Τρία είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην πόλη της Σπάρτης».

Αυτό ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ μαζί με την επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακού Ελέγχου, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας – Αιμοδοσίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Αθανασία Μουζάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πρόκειται για τρεις άνθρώπους που δεν έχουν σχέση με ταξίδι ή μεταξύ τους και βρίσκονται σπίτι τους υπό στενή παρακολούθηση.

Σήμερα, ένας εκ των τριών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να ληφθεί νεότερο δείγμα προς εξέταση. «Σε όλη αυτή τη διαδικασία, συμμετέχει ενεργά ο ΕΟΔΥ για αυστηρή ιχνηλάτιση όλων των επαφών», κατέληξε ο κ. Καρβέλης.

Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε η κ. Μουζάκη έχουν σταλεί στο εργαστήριο 6.000 δείγματα προς εξέταση – αλληλούχιση.

Παράλληλα, το 2020 έχουν γίνει 38,335 εργαστηριακοί έλεγχοι με ποσοστό θετικότητας 4%, ενώ από τους 47.000 ελέγχους που έγιναν το 2021 το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στον κορωνοϊό έφτασε το 22%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό για τον Δεκέμβριο έχει αγγίξει το 59. Σχετικά με τις μεταλλάξεις, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, εκτός από την Λακωνία δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περιοχή, ενώ τον Αύγουστο (2021) μπήκε τέλος στην Α και Β μετάλλαξη. Βάσει των στοιχείων επίσης που παρουσιάστηκαν, φάνηκε ότι τον Σεπτέμβριο (2021) επικράτησε κατά 100% η μετάλλαξη Δ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis