home design800Χ400

home design 1170Χ320

Εικονικοί εμβολιασμοί και ψευδή rapid test στην Καλαμάτα

banner efxes anagn

Τι αποκάλυψε η δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις (ηχητικό).
emvoliasmos

13 συλλήψεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σ’ όλη την Ελλάδα ατόμων, που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης, που εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

Ωστόσο όπως φαίνεται εκτός των συλλήψεων, που έγιναν και στην Καλαμάτα για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στο συγκεκριμένο κύκλωμα ήταν εμπλεκόμενοι γιατροί και ιατρικοί επισκέπτες από την περιοχή, υπάρχει ξεχωριστό «κομμάτι» της δικογραφίας που αφορά την Μεσσηνία και έχει να κάνει με εικονικούς εμβολιασμούς, ψευδή πιστοποιητικά νόσησης καθώς και ψευδή «rapid test».

Σύμφωνα μάλιστα, με όσα αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον Ηλία Μαραβά, ο αστυνομικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 Κώστας Καντούρης, με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονικής, αυτό το σκέλος της δικογραφίας θα διαχωριστεί απ’ την υπόλοιπη, και θα σταλεί στην Εισαγγελία της Καλαμάτα για περαιτέρω διερεύνηση.

Πιο συγκεκριμένα, με βασικό στέλεχος έναν ιατρικό επισκέπτη στη Μεσσηνία, το κύκλωμα έβρισκε ανεμβολίαστους και τους συνέστηνε σε 2 γιατρούς μια νοσηλεύτρια, έναν φαρμακοποιό και έναν ιδιώτη.

Ο φαρμακοποιός και ο ιδιώτης κατηγορούνται ότι «πουλούσαν» ψευδή “rapid test” σε ανεμβολίαστους, μεταξύ των οποίων και σε γιατρούς σύμφωνα με τις καταγραφές του «κοριού», ενώ οι δυο γιατροί και η νοσηλεύτρια εμπλέκονται σε εικονικούς εμβολιασμούς και σε ψευδή πιστοποιητικά νόσησης.

Όλα αυτά σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έναντι οικονομικού αντιτίμου, το οποίο για τους μεν εικονικούς εμβολιασμούς κυμαινόταν από 300 – 700 ευρώ μπορεί και περισσότερα, ενώ τα ψευδή “rapid test” χρεώνονταν από 50 έως 200 ευρώ τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

Όσον αφορά τους εικονικούς εμβολιασμούς φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο των «κατ’ οίκον» εμβολιασμών, έχοντας ήδη καταγραφεί 5 τέτοιες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του ιατρικού επισκέπτη

Ακούστε αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα απ’ την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας:

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/rapid-test

Σχόλια

newsletter banner anagnostis