Home design
home design

Δασοχώρι Μεσσηνίας: Ειδυλλιακό τοπίο, πνιγμένο στο πράσινο

Χτισμένο σε ένα καταπράσινο ορεινό τοπίο σε υψόμετρο 670 μέτρων το Δασοχώρι είναι από τα βορειότερα χωριά της Οιχαλίας στα όρια με την Αρκαδία.
Δασοχώρι

Χτισμένο σε ένα καταπράσινο ορεινό τοπίο σε υψόμετρο 670 μέτρων το Δασοχώρι είναι από τα βορειότερα χωριά της Μεσσηνίας, στα σύνορα με την Αρκαδία. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με όχι παραπάνω από 30 κατοίκους, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, πνιγμένο στο πράσινο.

Στο Δασοχώρι κεντρική εκκλησία του χωριού είναι η Αγία Παρασκευή, στη γιορτή της οποίας στις 26 Ιουλίου διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ή την Κυριακή του Πάσχα, αναβιώνει το πέταμα του Αεροστάτου, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Ο οικισμός αναφέρεται το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως Λυκούρεσι και αποτελούσε κομμάτι του Δήμου Ανδανίας, της Επαρχίας Μεσσήνης, με πληθυσμό 151 κατοίκων. Το 1928 μετονομάστηκε σε Δασοχώρι, ενώ μέχρι το 1997 ήταν έδρα Κοινότητας, της Επαρχίας Μεσσήνης. Το ίδιο έτος, μετά τις μεταβολές που επέφερε στην τοπική αυτοδιοίκηση, το Σχέδιο «Καποδίστριας», υπήχθη στον ανασυσταθέντα Δήμο Ανδανίας, ενώ από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του Προγράμματος «Καλλικράτης» ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Οιχαλίας.

Αν βρεθείτε στο Δασοχώρι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε πάνω από το χωριό το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, όπου θα εντυπωσιαστείτε από το θέαμα των 17 μεγάλων δέντρων που έχουν φυτρώσει στη σκεπή της μικρής εκκλησίας των αρχών του 11ου αιώνα. Από τα θεμέλια της εκκλησίας αυτής αναβλύζουν επίσης νερά, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που προσφέρει η φύση. Μετά από 300 μέτρα μέσα από ένα δεντροσκέπαστο μονοπάτι, φτάνετε στη θέση Νερόμυλος, όπου λειτουργεί εξοχικό κέντρο.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis