Home design
home design

Κύκλωμα με αστυνομικούς: Πλαστές ταυτότητες σε 3.000 αλλοδαπούς – Διοικητής Τμήματος με 320.000 ευρώ στο γραφείο του

Ραγδαίες εξελίξεις με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων με πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια
Αστυνομία περιπολικό

Ραγδαίες εξελίξεις με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων με τις πλαστές ταυτότητες και τα διαβατήρια, στο οποίο εμπλέκονται αρκετοί αστυνομικοί.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 10 συλλήψεις αστυνομικών, ενώ από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι εξέδωσαν εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες σε τουλάχιστον 3.000 αλλοδαπούς.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται σοβαρή από πηγές της ΕΛΑΣ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε τα γραφεία των Αδιάφθορων και συναντήθηκε με τον Διοικητή της, ενώ γύρισε κάθε γραφείο για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της έρευνας και για το πώς λειτουργούν οι εσωτερικές υποθέσεις.

Υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν δεκάδες ακόμα αστυνομικούς που μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί, αλλά σύντομα αναμένεται να κατηγορηθούν στη φάση της κυρίας ανάκρισης.

Πώς οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος πλαστών ταυτοτήτων

Ως μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί μέχρι τώρα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων χαρακτηρίζεται η υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων από κύκλωμα αστυνομικών, η οποία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες.

Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς… «δεν θυμόταν τον συνδυασμό», ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας, ενώ αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις.

Πρόκειται για μία ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 30 είναι αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα, εκ των οποίων 10 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία διαβατηρίων της Δυτικής Αττικής, ενώ έχουν γίνει έφοδοι και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης και οι άλλοι ιδιώτες.

Τυχαίος έλεγχος ξεσκέπασε το κύκλωμα

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα που αποκάλυψε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει και μια γυναίκα. Από το βράδυ της Τρίτης, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές αστυνομικών που είχαν εμπλακεί στο κύκλωμα, το οποίο «έβγαζε»… με λευκό ποινικό μητρώο ακόμη και ποινικούς, έναντι 3.000€ ή 4.000€.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τυχαίο έλεγχο, ενώ όταν οδηγήθηκε ύποπτος στο τμήμα, τα αποτυπώματά του έδειξαν την πραγματική του ταυτότητα.

Από τη σύλληψη αυτή άρχισε η έρευνα, που έφτασε έως τις προσαγωγές της Τρίτης.

Στη «φάκα» των «αδιάφθορων» κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων με εμπλοκή αστυνομικών

Το βράδυ της Τρίτης είχαν προσαχθεί για να καταθέσουν ο διοικητής τμήματος Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής, καθώς και αστυνομικοί από άλλα τμήματα Ασφάλειας της ίδιας περιοχής, από το κέντρο της Αθήνας και από τη νοτιοανατολική Αττική.

Οι προσαγωγές αναμένεται να γίνουν συλλήψεις ενώ το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων φέρεται να είχε εξαπλωθεί και εκτός Αττικής. Οι έρευνες εστιάστηκαν σε αστυνομικές υπηρεσίες, σπίτια και φορείς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί που υπηρετούν στη τμήματα ασφαλείας, με τους «αδιάφθορους» να έχουν «δεμένη» την υπόθεση με παρακολουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Όσον αφορά τη δράση της εγκληματικής ομάδας, με τη βοήθεια αστυνομικών χορηγούσαν (έναντι αμοιβής) γνήσιες ταυτότητες και άλλα έγγραφα σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά. Έτσι, στη συνέχεια θα μπορούσαν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής ή ελληνική υπηκοότητα.

Η έρευνα κράτησε αρκετούς μήνες και εξετάστηκαν 6 τμήματα ασφαλείας στην Αττική, όπου εκδόθηκαν οι ταυτότητες κατά το χρονικό σημείο που δρούσε η οργάνωση. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες ενέργειες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis