home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

Το Ναύπλιο γιόρτασε την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους πριν από 199 χρόνια

Λαμπρές εκδηλώσεις σε Παλαμήδι και το κέντρο της πόλης. Επέστρεψε στο καλεντάρι ο Παλαμήδειος Άθλος μετά από ένα χρόνο αποχής.

Το Ναύπλιο γιόρτασε σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου την 199η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσής της πόλης με κάθε λαμπρότητα. Ο καιρός που τα είχε χαλάσει τις προηγούμενες ώρες, ευτυχώς έφτιαξε την κατάλληλη στιγμή συμβάλλοντας στο να στεφθούν οι φετινές εκδηλώσεις με επιτυχία, μετά από ένα χρόνο αποχή λόγω κορωνοϊού.

Από τις βραδινές ώρες είχε γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των φρουρίων, των κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων πλοίων του λιμενικού.

Παλαμήδειος Άθλος Ναύπλιο 2021 (2)

Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες άνοιξαν την ημέρα, ενώ στις 8 το πρωί έγινε η έπαρση της Σημαίας από τιμητικό άγημα του Στρατού.

Στις 10:30 το πρωί παρελήφθη από το Δημαρχείο η Προσωπογραφία του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παλαμήδι με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Στις 11:30 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, που βρίσκεται εντός του κάστρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

199η επέτειος Άλωση παλαμηδίου

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Τόλη Κοϊνη, Μαθηματικό του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνηση υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης.

Παράλληλα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι αθλητικές εκδηλώσεις για τον Παλαμήδειο Άθλο, που περιλάμβαναν δρομικά αγωνίσματα ημιμαραθωνίου, 10 και 5 χλμ., και φυσικά την αγωνιστική ανάβαση του κάστρου, τις μεσημεριανές ώρες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button