home design

Ναύπλιο: Εκκίνησε ο Παλαμήδειος Άθλος – Σκαλί σκαλί για την επίτευξη του στόχου

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου (Εικόνες).

Εκκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος που περιλαμβάνει την αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου του Παλαμηδίου. Ένας αγώνας που είναι μοναδικός στην Ελλάδα στο είδος του. Σκαλί σκαλί για την επίτευξη του στόχου οι συμμετέχοντες, σε έναν συμβολικό αγώνα θέλησης και αντοχής.

Πρόκειται για αγώνα ειδικών απαιτήσεων σε σύνολο 5χλμ. που περιλαμβάνει, την αγωνιστική ανάβαση του Παλαμηδίου από τα «999» σκαλοπάτια, τη διάσχιση του Κάστρου και την κάθοδο από την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου.

Τα δρομικά αγωνίσματα διεξάγονται στα πλαίσια των εορτασμών για την 199η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους.

Στα αγωνίσματα συμμετείχαν και μέλη από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας, δίνοντας μάθημα ζωής.

Τα αθλητικά events ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με τις εκκινήσεις των αγωνισμάτων του Ημιμαραθωνίου και των 10χλμ. Στις 11:00 έγινε η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έγινε με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας επειδή είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα της αφετηρίας και οι αψίδες, λόγω της κακοκαιρίας που είχε προηγηθεί.

Παράλληλα διεξήχθησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου το 1822, ενώ δεν έλειψαν και τα παράλληλα events, σκακιστικά, μουσικά κ.α.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version