home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κόρφος: To λαμπερό πετράδι του Αργοσαρωνικού που σε γυρνάει σε άλλες εποχές

Σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι της Κορινθίας ο χρόνος έχει σταματήσει.
Κόρφος Κορινθίας Αργοσαρωνικός

Αν αυτό όμως που ψάχνεις είναι μια πεντακάθαρη αμμώδης ακτή, άκρως φιλική σε μικρά παιδιά, ο Κόρφος Κορινθίας σε περιμένει να τον εξερευνήσεις. To λαμπερό πετράδι του Αργοσαρωνικού βρίσκεται 68 χλμ. από το Ναύπλιο και τον συναντάς στον δρόμο προς την Επίδαυρο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Τάσο Γριτσόπουλο, ο Κόρφος είναι το επίνειο του Σοφικού Κορινθίας και με μια επίσκεψη εκεί θα πειστείς πως σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι ο χρόνος έχει σταματήσει.

Ομορφιά και γαλήνη

Το χωριό του Κόρφου είναι παραθαλάσσιο και περιτριγυρίζεται από ελαιώνες. Το τοπίο σε γυρνάει σε άλλες εποχές και σε κάνει να θέλεις να το επισκεφτείς ξανά και ξανά.

Στην περιοχή θα βρεις πολλά καταλύματα αν αποφασίσεις πως θέλεις να διανυκτερεύσεις για να έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ομορφιά και την γαλήνη σε όλο της το μεγαλείο.

Η παραλία

Η παραλία Κόρφος είναι στην ουσία ένας απάνεμος μικρός κόλπος, με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και ξανθή άμμο. Είναι ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά μιας και δεν βαθαίνει απότομα, ενώ ποτέ δεν θα δεις εκεί κύμα.

Εκεί θα δεις χταπόδια, αχινούς και ψάρια ακόμα και με γυμνό μάτι. Όπως καταλαβαίνεις, οι υποβρύχιες περιπλανήσεις σε μια παραλία που δεν είναι ευρέως γνωστή στους επισκέπτες θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι.

Το απόγευμα θα περπατήσεις πλάι στην θάλασσα, ενώ τα μικρά γραφικά ταβερνάκια και τα ουζερί θα σε περιμένουν. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα και οι τιμές εξαιρετικές, σε όλο το χωριό.

Το δικό σου ησυχαστήριο

Στον Κόρφο Κορινθίας, μπορείς να βρεις το προσωπικό σου ησυχαστήριο, ιδίως τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Ένας τόπος ευλογημένος με φυσική ομορφιά, πανέμορφα νερά και ηρεμία, βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά από το σπίτι σου. Και για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: Droneasgr Argyris Stamatidis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis