Home design

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης απαγγέλει Θεοδωράκη στο Άργος

Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη από την «Κίνηση Γυναικών Κουρτακίου» σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΑΜ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τλέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης θα απαγγείλει ποίηση που μελοποίησε μοναδικά ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά ένα πιάνο μια κιθάρα και μια φυσαρμόνικα αλλά και με δυο φωνές, που θα μας ταξιδέψουν μαγικά σε μερικά από τα πιο ευαίσθητα ακούσματα της μεγάλης διαδρομής του οικουμενικού Μίκη, ενώ θα κλείσει με ένα χορευτικό- έκπληξη.

«Ρόδο Αμάραντο»

O Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, ένας ανεπανάληπτος δημιουργός, ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Η μελοποίηση ποιημάτων έχει θεωρηθεί ως ένας κεντρικός πυλώνας του τεράστιου έργου του.

Η σπουδαία σύγχρονη ελληνική ποίηση που τιμήθηκε με βραβεία Νόμπελ στα πρόσωπα του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη βρήκε ένα νέο μονοπάτι, αυτό της μελοποίησης.

Ο Μίκης, μια μουσική ιδιοφυΐα δημιούργησε το κίνημα της Ελληνικής Μελοποιημένης Ποίησης, συμβάλλοντας στην ανάδυση μιας πλειάδας ποιητών και στην μοναδική αναβάθμιση του Ελληνικού τραγουδιού. Πλέον όχι μόνο μια ελίτ ανθρώπων αλλά μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων μεγαλώνουν με τα ακούσματα αυτά, εξοικειώνονται με την ποίηση, την τραγουδούν, την σιγοψιθυρίζουν στην δουλειά, την χορεύουν, την αγκαλιάζουν, την αγαπούν.

Από την άλλη ο σπουδαίος δημιουργός πέτυχε και σε παγκόσμια κλίμακα με το ανεκτίμητο έργο του να εκφράσει οικουμενικά ανθρωπιστικά ιδεώδη και αξίες, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, θέτοντας τον συνάνθρωπο όχι μόνο στο επίκεντρο του έργου του αλλά και στο κέντρο όλων των αγώνων μιας ζωής μυθιστορηματικής, αγγίζοντας αμέτρητες καρδιές σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η βραδιά, γιομάτη με ποιήματα που επέλεξε να μελοποιήσει και με μερικές από τις σημαντικότερες μελωδίες του, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας σε αυτόν.

απαγγελία : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

Καλλιτεχνική -μουσική επιμέλεια: ΦΩΝΤΑΣ ΔΑΓΡΕΣ

Συμμετέχουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ (τραγούδι) ΣΙΜΟΣ ΓΚΑΤΣΗΣ (τραγούδι) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ( κιθάρα) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (φυσαρμόνικα).

επιμέλεια/ διδασκαλία χορευτικού: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΩΡΟΒΙΝΗ

Είσοδος ελεύθερη με τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Προσοχή: Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοιό COVID-19 (PCR ή rapid test), το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά θα επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα http://www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής και μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), θα γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Σχόλια

Exit mobile version