home design

Έκτακτο: Έπεσε F-16 στην Ανδραβίδα – Στο νοσοκομείο Πύργου ο πιλότος

Λίγο πριν την πτώση ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, το είχε εγκαταλείψει με επιτυχία και είναι σώος.

Πτώση μαχητικού F-16 σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ηλεία. Το αεροσκάφος κατέπεσε ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, μέσα στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας, στην Πελοπόννησο.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, το είχε εγκαταλείψει με επιτυχία και είναι σώος.

Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετράπη από την πορεία προσγείωσης και σταμάτησε στο χωμάτινο κομμάτι του αεροδιαδρόμου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος διαλύθηκε σε 4-5 κομμάτια, στα χωράφια δίπλα από τον κεντρικό διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ο πιλότος σώθηκε αφού πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Στο σημείο έσπευσε όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας, αλλά και οχήματα από άλλες υπηρεσίες του νομού προς ενίσχυση.

Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

O πιλότος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης  αναφέρει για την πτώση του  μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version