home design

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπέμπεται σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Εκδόθηκε το βούλευμα που παραπέμπει τον ηθοποιό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Εξηγήσεις για τρία κακουργήματα, έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, καλείται να δώσει ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο προφυλακισμένος ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε παραπεμπτικό βούλευμα για τον ηθοποιό, στο οποίο αναφέρεται ότι όλες οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από τρεις γυναίκες ηθοποιούς και οι οποίες τον κατέστησαν κατηγορούμενο «πατάνε» σε πραγματικά περιστατικά και δεν έχουν σκοπό να συκοφαντήσουν τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί ενώπιον της ανακρίτριας το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα, κάνοντας δεκτή στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Η δικογραφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού με την οποία ο ίδιος είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες κατά το Ποινικό Κώδικα συνιστούν το αδίκημα του βιασμού, ακόμη και αν δεν υπήρξε συνουσία. Επιπρόσθετα, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει να βρεθούν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε και πάλι έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον συνάδελφό της και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Εξίσου ειδεχθής είναι, όμως, και τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός, κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο στις φυλακές της Τρίπολης, για απόπειρα βιασμού άλλης συναδέλφου του μέσα στο αυτοκίνητο του. Η κοπέλα έχει καταθέσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της με τον κατηγορούμενο, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η καταγγέλλουσα περιγράφει ότι βρέθηκε σε απόγνωση, φώναζε και ότι γλύτωσε από την επίθεση, όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντας την φύγει, αφού πρώτα την απείλησε ότι θα της καταστρέψει. Μάλιστα, η παθούσα κατέθεσε πως ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη, ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του μιλά ο ηθοποιός

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατηγορούμενου κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως ζητούσε, αλλά θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως. Και αυτό διότι οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του αφορούν και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και μεταξύ άλλων στην απολογία που είχε δώσει στην ανακρίτρια λίγο προφυλακιστεί είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» αλλά και για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version