home design

Ανδρέας Πουλάς για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών: Ωθείτε τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους

O βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο ανοίγεται ο δρόμος στους εμπόρους να πουλάνε αέρα

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπαίνουμε σε έναν χειμώνα, που πέραν από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης, θα χαρακτηριστεί και από την έξαρση της ακρίβειας. Την ώρα λοιπόν, που το πορτοφόλι του αδύναμου αναμένεται κυριολεκτικά να στενάξει, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο σε λάθος κατεύθυνση και στην πιο λάθος στιγμή.

Τι κάνετε λοιπόν:

Σας προτείναμε να επιτρέπεται στους παραγωγούς να διαθέτουν αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους κατά το 1/3 της παραγωγής τους γιατί είναι άδικο να αφαιρείται η άδεια εάν δεν πωληθεί το 50% της δηλωθείσας ποσότητας.

Σε αυτές τις αντιλαϊκές διατάξεις προσθέστε την μετάθεση του καθορισμού των σημαντικών εφαρμοστικών πτυχών του νομοσχεδίου στην έκδοση 16 υπουργικών αποφάσεων.

Επιλογή που δείχνει ότι είτε νομοθετείτε επιπόλαια και πρόχειρα είτε ότι έχετε κρυφές στοχεύσεις και επιδιώξεις.

Η λαϊκή αγορά είναι ένας θεσμός που περιβάλλεται με την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και ο οποίος στηρίζεται στη διαπροσωπική και αδιαμεσολάβητη σχέση παραγωγού – καταναλωτή.

Αφορά τον μη προνομιούχο, τον άνθρωπο του μόχθου και του μεροκάματου.

Αποτελεί ξεκάθαρη ταξική επιλογή, να ανοίγετε το δρόμο στους εμπόρους που πουλάνε αέρα και να κάνετε πιο δύσκολη την ζωή του παραγωγού που χύνει ιδρώτα.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής θέλουμε καθαρές και διάφανες λύσεις: λαϊκές αγορές παραγωγών και όχι μεσαζόντων – ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα – προστασία των ευάλωτων και αδύναμων παραγωγών που στηρίζουν το εισόδημά τους στις λαϊκές αγορές – ισονομία, αναλογικότητα και έλεγχο – ρυθμίσεις ουσιαστικές.

Για τους λόγους αυτούς και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας.»

Δείτε όλη την ομιλία στο παρακάτω βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version