home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

Μετρούν πρόβατα και γουρούνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων για το 2021 - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση σχετικά με την υποχρέωση των αιγοπροβατοτρόφων και χοιροτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής:

“Σχετικά με την υποχρέωση των αιγοπροβατοτρόφων και χοιροτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα꞉

Υποχρέωση απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή ακόμη και αυτοί που τυχαίνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μη διαθέτουν ζώα. Τονίζεται ότι η απογραφή και η συμπλήρωση του Μητρώου γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχουν αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Σε ό,τι αφορά στα αιγοπρόβατα, η απογραφή κοινοποιείται  στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Σε ό,τι αφορά στους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της.

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει꞉

α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων ή χοίρων στην κτηνιατρική υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν,

β) είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.

Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων, αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας covid-19, καλούνται οι κάτοχοι αιγοπροβάτων και χοίρων να χρησιμοποιούν την ψηφιακή υπηρεσία για την δήλωση της ετήσιας απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου”.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button