home design

Λογιστές Αργολίδας: Μεχρι και πενταψήφια τα πρόστιμα για αμεβολίαστους εργαζόμενους

Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίας - Ερμιονίδας: Η ευθύνη του ελέγχου και της δήλωσης είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη και όχι του λογιστή.

Σύμφωνα με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/15-10-2021 θεσπίζονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους εργοδότες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Τα διαγνωστικά κέντρα εντός 24ώρου ανεβάζουν τα αποτελέσματα των rapid test και των μοριακών στην ΗΔΙΚΑ και κατ επέκταση γίνεται η διασύνδεση στην ΕΡΓΑΝΗ..

Οι εργοδότες οφείλουν να ελέγχουν και να οριστικοποιούν την εικόνα που θα δημιουργείται στην ΕΡΓΑΝΗ (eservices.yeka.gr), κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς τους και υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση κάθε βδομάδα στην οποία θα δηλώνει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πόσα διαγνωστικά τέστ έκαναν την εβδομάδα και αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για τη μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους, (τηλεεργασία-νόμιμη άδεια).

Η πρώτη δήλωση θα γίνει εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης και αφορά στην πρώτη εβδομάδα αναφοράς. Οι επόμενες δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, από Τρίτη έως και Παρασκευή για την προηγηθείσα εβδομάδα αναφοράς.

Κυρώσεις που προβλέπονται: Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapid test πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.

Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το σύστημα θα διασταυρώνει την υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλει πρόστιμα στους εργοδότες που έχουν διαφορές.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ναυπλίας Ερμιονίδας ενημερώνει ότι η ευθύνη του ελέγχου και της δήλωσης είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη και σε καμία περίπτωση του λογιστή.

Εξαιρετικά επείγον:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version